2022. 01. 10.

6 bátorító ige hétfőre

Nem szeretjük a hétfőt. A sok feladatot és a stresszt talán sikerült kicsit elnyomnunk magunkban a hétvége során. Lazítottunk, jól éreztük magunkat, és nem akarjuk, hogy ennek vége legyen. Isten pontosan tudja, hogy min megyünk keresztül. Érti, hogy milyen fáradtan és talán kedvtelenül végezzük feladatainkat. Ha a Bibliát olvassuk, akkor Isten bátorítását találhatjuk benne, és ebben felüdülhet a lelkünk. Ahogyan a Krónikák könyvében is olvashatjuk: Láss munkához, az Úr legyen veled! (1Krón 22,16b)

1.) Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők. Ha az Úr nem őrzi a várost, hiába óvják azt az őrök. Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek. De akit az Úr szeret, annak álmában is ad eleget. (Zsolt 127, 1-2)

2.) Ne aggódjatok tehát, és ne kérdezgessétek: Mit együnk? – vagy: Mit igyunk? – vagy: Mit öltsünk magunkra? Ilyesmikért a pogányok törik magukat; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek.

hirdetés

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,31-34)

3.) Minden munkának megvan a maga haszna, de akinek csak a szája jár, az ínségbe jut. (Példa 14,23)

4.) Az az Isten akarata, hogy megszentelődjetek: hogy tartózkodjatok a paráznaságtól, hogy tanuljon meg mindenki szentségben és tisztaságban élni feleségével, nem a kívánság szenvedélyével, mint a pogányok, akik nem ismerik Istent; és senki ne károsítsa meg és ne csalja meg testvérét semmiféle ügyben. (1Thessz 4, 3-6)

5.) Mindezekben megmutattam nektek, hogy milyen kemény munkával kell az erőtlenekről gondoskodni, megemlékezve az Úr Jézus szavairól.

Mert ő mondta: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.” (ApCsel 20,35)

6.) A testvéri szeretetről pedig nem szükséges írnom nektek, hiszen titeket Isten tanított az egymás iránti szeretetre, és mert gyakoroljátok is ezt minden testvér iránt egész Makedóniában. De kérünk titeket, testvéreim, hogy egyre inkább gyarapodjatok ebben, és tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. A kívülállók iránt tisztességesen viselkedjetek, és ne szoruljatok rá senkire. (1Thessz 4,9-12)

Borítókép: Unsplash
Ige Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás