2022. 01. 08.

Ima, amikor nehéz szeretnem önmagam

Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! De mi van akkor, ha magamat sem tudom jól szeretni? Ha nem ismerem el képességeimet, ha nem tudom elfogadni a gyengeségeimet? Ez az ima sokat segíthet abban, hogy Isten szemével lássam magam!

Jöjj, Szentlélek Úristen, nálad nélkül semmi az ember, de Neked minden lehetséges!

Hiszem, hogy Isten jó munkát végzett, amikor megteremtett engem.

Rám nézett és nagyon elégedett volt, gyönyörködött bennem. Hiszem, hogy Isten képére és hasonlatosságára lettem teremtve. Ezt a képet a bűn megrontotta, de van lényemnek egy olyan belső szentélye, amely Istent tükrözi. Hiszem, hogy Krisztus meghalt azért, hogy felszabadítson arra, hogy azzá váljak, akinek Ő alkotott, és Szentlelkével munkálkodik is ezen.

Hiszem, hogy azok a dolgok, amiket fogyatékosságnak vélek magamban, vagy melyekeért mások megmosolyognak, azokat Isten egyedülállóságom részének tekinti. Isten kegyelméből egyedinek és megismételhetetlennek alkotott, és a Szentlélek csodálatos temploma vagyok.

hirdetés

Hiszem, hogy Isten szeret, és az ő szeretete feltétel nélküli, nem függ -meglévő vagy még hiányzó- erényeimtől, tetteimtől vagy teljesítményeimtől. Bár nem tudom felfogni Isten irántam való szeretetének teljességét, befogadom, elfogadom Megszentelő Szeretetét és örvendezem felette. Kérem és engedem, hogy alakítson. Hálát adok Istennek azért, aki vagyok és akivé leszek Jézus Krisztus, az én Uram által. Ámen.

Borítókép - Fotó: korawat tainjun | Dreamstime.com
#imatipp
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás