2022. 01. 04.

Le tudod győzni a hitetlenséget

Ha nem úgy történnek a dolgok, ahogyan szeretnénk, eldönthetjük, hogy Isten ígéretére figyelünk vagy beengedjük a hitetlenséget az elménkbe és a szívünkbe. Te hogy döntesz? Joyce Meyer erről szóló gondolatait szemlézzük.

„Legyetek józanok, kiegyensúlyozottak, és vigyázzatok, mert ellenségetek, a Sátán, kerülget benneteket. Úgy járkál körbe-körbe, mint az ordító, éhes oroszlán, keresve, kit nyelhet el. Szilárd hittel álljatok meg vele szemben, hiszen tudjátok, hogy ehhez hasonló szenvedést állnak ki testvéreitek is mindenhol az egész világon.” (1 Péter 5:8–9)

Néha tudatlanul is rossz benyomásunk van a lelki hadviselésről. Tudjuk, hogy az ördög az ellenségünk és napi csatát kell vívnunk, hogy nyerhessünk, de ez nem minden. Ha a keresztény élet másból sem állna, mint csatákból, akkor nagyon elbátortalanító lenne a nap minden órájában csatázni. 

Úgy éreznénk, hogy sosem tudunk pihenni, mert ahogy megtennénk, a sátán visszalopózna az elménkbe. Nem ez az a kép, amit mutatni szeretnék. A keresztény élet örömteli és békés. Isten a beteljesülés érzését adja nekünk és nyugodtak lehetünk, mert tudjuk, hogy az életmódunkkal dicsőítjük Őt. 

Péter írt a keresztényeknek az ellenségükről, hogy figyelmeztesse őket és éberségre ösztönözze őket és sokszor erre fektetjük a hangsúlyt. De mielőtt ezeket a szavakat írta volna, azt mondta: „Minden gondotokat bízzátok rá, mert ő gondot visel rátok!” (1 Péter 5:7). Mikor ezt a verset olvassuk, emlékeztetnünk kell magunkat arra, mennyire szeret minket Isten és mennyire törődik velünk. Mert Ő tényleg törődik velünk és megbízhatunk Benne, hogy gondot fog viselni ránk.

hirdetés

Szükségünk van erre az alapra. Nem arról van szó, hogy nem lenne hitünk, hanem arról, hogy a sátán megpróbálja eltiporni a hitünket a hazugságaival. Például ilyenekkel: “Ha Isten tényleg törődne veled, akkor átvinne ezen a megpróbáltatáson?” vagy “Ha Isten tényleg szeretne, akkor tényleg így bánna veled?” 

Azok a kérdések, amik az ördögtől jönnek, tele vannak hazugságokkal. Mert

ha el tudja hitetni veled, hogy Isten nem szeret vagy nem akarja a javadat, akkor a hitetlenség pici kis magjait tudja elvetni benned.

Isten azt akarja, hogy maradj erős és igaz, mint Ábrahám és sok más hívő a Bibliában. 

Az egyik dolog, amit megtanultam a több ezer embernek való szolgálatomon keresztül, hogy nem a szörnyű problémák miatt fordítanak hátat Istennek sokan. Hanem az ezekre a problémákra való reakcióik miatt. Gondolj vissza Ábrahámra. Mikor Isten gyermeket ígért neki, már öregember volt. Mondhatta volna, hogy: “Hogy lehet ez lehetséges? Öreg ember vagyok, már rég nem vagyok képes gyermeket nemzeni.” De ehelyett azt mondta: “Ez csodálatos. Hinni fogok.”

Mikor küzdelmekkel, megpróbáltatásokkal és nehézségekkel nézünk szembe, van választásunk. Megfogadhatjuk Péter tanácsát és átadhatjuk Istennek minden gondunkat, aggodalmunkat és félelmünket. Akármilyen sötét is legyen az éjszaka és bármilyen gonosz a helyzet, amiben vagyunk, emlékeztetnünk kell magunkat, hogy Isten nem csak, hogy velünk van ezekben a szituációkban, de szeret is bennünket és gondoskodni is fog rólunk. 

Ébernek kell lenned ezekben a nehéz helyzetekben.

Örvendhetsz Isten szeretetének és áldásainak mikor minden jól megy és Isten szeretné is ezt. De a sötét pillanatokban emlékeztetned kell magad, hogy az ördög megpróbál legyőzni. 

Még egy dolog. Néha eszedbe juthat a kérdés, miért is mész keresztül ennyi megpróbáltatáson? Lehetséges, hogy az ördög rád összpontosít, mert Istennek nagy terve van az életedre? Minél hűségesebb vagy, annál jobban ellen tudsz állni neki és a hazugságainak. 

IMA
Mennyei Atyám, az ellenség gyakran megpróbálja teletömni a fejem a hitetlenségével és azt akarja, hogy megtagadjam a hatalmas szeretetedet. De, mint Ábrahám, szilárdan hiszek az ígéreteidben. Köszönöm a megnyugvást, amit a Te megerősítésedben lelek, hogy mindig velem vagy. Ámen.

 

Forrás: YouVersion

Borítókép - Fotó: Nicoleta Ionescu | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás