2022. 01. 03.

„Minden nap egy új lehetőség, hogy odaadjam magam Istennek” – Révész Szilvi újévi köszöntője

Nagyon sok ígéretet kaptunk Istentől, amelyek vezetni fognak minket 2022-ben is. A legfontosabb, hogy Ő sosem hagy el! Révész Szilvi író  bátorító, erőt adó újévi üzeneteit szemlézzük.

Nektek milyen vágyaitok vannak 2022-re? Bennem kettő fogalmazódott meg: az egyik, hogy jelen lehessek a szeretteim legfontosabb pillanatainál; a másik, hogy része lehessek annak, amit Isten tervez és tesz majd Magyarországon. Szeretném közelről látni az Ő munkáját!

Jézus azt mondja: „Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.” (Mt. 28: 19) Ez az az ígéret, amely a legerőteljesebb erre az évre! Ő valóban megosztja a jelenlététét, az áldásait, a szeretetét velünk. Ez a legfontosabb:

nem vagyunk magunkra hagyva és nem leszünk egyedül az év egyetlen pillanatában sem.

Régebben talán öt-és tízéves tervekben gondolkodtunk, de az utóbbi évek a világjárvánnyal megtanítottak arra is, hogy a jelenben éljünk és az adott napot ragadjuk meg – Isten a ma Istene.

hirdetés

„Az Úr kegyelme, hogy nem vesztünk el, mert nem fogyott el irgalma: megújul minden reggel. Nagy a te hűséged!” (Jer. sir. 3:22-23) Ez is egy hatalmas ígéret, kapaszkodjunk bele! A mai nap egy új kezdet lehetősége, kegyelmet kapunk arra, hogy ne a múlt határozza meg a jövőmet, ne a múlt sebei, csalódásai határozzák meg a mai napom, hanem Isten kegyelme.

Minden nap egy lehetőség arra is, hogy odaadjam magam Isten tervére. Nemcsak azt figyelhetem, mit kapok én, milyen áldásokban részesít Isten, hanem dönthetek úgy, hogy odaadom magam arra:

valaki rajtam keresztül megtapasztalhassa Isten szeretetét.

Ez az egyetlen, ami nem múlik el: a szeretet. Ezért egyáltalán nem jelentéktelen az örökkévalóság szempontjából.

Azt kívánom, hogy az évünk arról is szóljon, hogy hitben járunk, ne látásban! Lépjünk ki és cselekedjünk hittel és ne a láthatókra, hanem a hitünkre nézve hozzunk döntést. Így van újra és újra lehetőségünk, hogy meglássuk az Istent.

Borítókép - Fotó: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás