2021. 12. 29.

Meg kell védenünk gyermekeinket a sodródó semmittevéstől – Böjte Csaba

A népszerű ferences szerzetes az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont megnyitóján hívta fel a figyelmet arra, hogyan fenyegeti a sodródó semmittevés és a lustaság a fiatal generációkat. Böjte Csaba szerint a sport jó eszköz ebben a gyermekvédelmi küzdelemben.

Gyermekvédelmi eszköznek nevezte Böjte Csaba ferences szerzetes az ökölvívást, az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont megnyitóján elhangzott beszédében. 

„A gyermekvédelemnek rá kell döbbennie, hogy a ma gyermekeinket a lustaságtól, a tunyaságtól, a sodródó semmittevéstől kell megvédenünk.

Sok gyerek azt hiszi, hogy neki csak úgy, alanyi jogon minden jár, és hogy ez így is marad míg a világ és két nap!” – írta Facebook-oldalán Csaba testvér, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a világ változatlan maradt, a gyermekeknek meg kell tanulniuk, hogyan álljanak helyt benne. 

hirdetés

„Nem tudok új világot teremteni! A nevelőknek, de a szülőnek is rá kell ébresztenie a gyermekeket, hogy a létért fegyelmezetten, felkészülve, keményen küzdeni kell.” – fogalmazott Csaba testvér. 

A ferences szerzetes azért is mutatott be szentmisét a gyergyószentmiklósi sportközpont átvétele alkalmából, mivel ő maga is látja és tapasztalja, hogy a sport jót tesz a gyerekeknek.

„Több mint kétszáz gyerek jár ökölvívó edzésre, és azt látjuk, hogy a sport jót tesz nekik. Összeszedettebbek, keményebbek, fegyelmezettek lesznek! Igen, az ökölvívás nagyszerű gyermekvédelmi eszköz!” – írta. 

 

 

Borítókép: Bertos | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás