2021. 12. 22.

Ne szorítsd ki Jézust ezen a karácsonyon!

Életed végén csak egy dolog fog igazán számítani: Megismerted az Isten Fiát? A többi, amin most görcsölsz a karácsony kapcsán, egyáltalán nem fog számítani. Legyen az idei egy olyan karácsony, amikor Jézus van a fókuszban! 

Te és én is szeretjük túlzsúfolni az életünket. Túlszervezzük, túlterheljük magunkat, túlbecsüljük az erőnket, és sokszor állandóan fáradtak vagyunk. Emiatt gyakran előfordul, hogy Isten igazsága nem tud meggyökerezni és gyümölcsöt hozni az életünkben.

Túl gyakran fordul elő, hogy Isten szívedbe ülteti az igazság egy magját – talán egy reggeli bibliaolvasás vagy egy vasárnapi prédikáció során – és úgy gondolod, hogy valamit kellene tenned vele, de szinte azonnal kiszorul az életedből és elfelejted. Az igazság nem gonosz dolgok miatt szorult ki az életedből. Gyakran a jó dolgok szoríthatják ki életünkből az igazságot, amit Isten szeretne bennünk elültetni. Ahhoz, hogy betöltsd Isten rád vonatkozó célját, valószínűleg nem kell többet tenned, hanem kevesebbet.

Vegyük például Jézus barátait, Máriát és Mártát. Egy nap meghívták Jézust vacsorázni. Mária az estét Jézusra fordította. Márta viszont házigazdaként azzal foglalta el magát, hogy minden a helyén van-e.

Márta ideges volt, hogy mindent neki kell megcsinálni, míg a testvére Jézust hallgatja. Ekkor Jézus így szólt hozzá: “Márta, Márta! Sok dolog miatt aggódsz és nyugtalankodsz, csak kevés dolog van, amely igazán fontos, sőt valójában csak egyetlen egy. Mária jól választott! Ezt soha el nem vehetik tőle.” (Lukács 10,41-42).

hirdetés

Életed végén csak egy dolog fog igazán számítani: Megismerted az Isten Fiát?

Az extra karácsonyi ajándékok, amelyeket az irodában töltött hosszú munkaórák miatt tudtál megvásárolni, nem fog számítani. A tökéletes nyaralási étkezés előkészítésére fordított idő sem fog számítani. Az viszont, hogy szántál-e az időt Jézus megismerésére, számítani fog most és az örökkévalóságban egyaránt.

Szóval élvezd a karácsonyi időszakot. Csomagold be az ajándékokat. Díszítsd fel az otthonod ünnepi módon. Szerezz jó családi emlékeket. De

ne hagyd, hogy ez a karácsony elmenjen anélkül, hogy időt töltöttél volna Jézus lábánál.

Hosszú idő után minden más elhalványul ebből a karácsonyból, viszont Jézus imádata mindörökké megmarad.

 
Forrás: YouVersion 

Borítókép - Fotó: Kalina Vova | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás