2021. 12. 21.

Miért higgyük el, hogy Jézus Isten Fia? – VIDEÓ

Van értelme a karácsonynak? Csak akkor, ha Jézus nem volt őrült, vagy nem hazudott magáról, mert akkor valóban Isten! C.S. Lewis, a Narnia szerzőjének izgalmas érvelése alapján készített hatásos videót az Axióma.

Ki az, aki azt állítja magáról, hogy ő Isten Fia? Vagy őrült, vagy hazudott, vagy be kell látnunk, hogy igazat mond! C.S. Lewis ezen gondolatok mentén kezdte érvelését amellett, hogy Jézus valóban Isten Fia. 

Persze sokan már abban hibát látnak, hogy Jézus ezt állította volna magáról, méghozzá a világhírű A Da Vinci-kód című regényre alapozva érvelésüket. A sikerkönyvet filmként is feldolgozták, és ennek köszönhetően elterjedt az a nézet, hogy az egyház később, a niceai zsinat (Kr.u. 325) után kezdte el terjeszteni azt Jézusról, hogy Isten. 

Azonban Jézus valóban kijelentette magáról, hogy Ő és az Atya egyek, és Pál apostol is már így hivatkozott rá. Korai keresztény és pogány szerzők írásai alapján is cáfolandó az az elmélet, hogy később találta volna ki az egyház Jézus istenségét. 

hirdetés

Lewis, aki sokáig ateista volt, majd felnőttként tért meg, meggyőzően érvel amellett, hogy miért is hihetünk abban, amit Jézus állított. Márpedig, ha Jézus valóban Isten Fia volt, akire minden más is igaz, amit kijelentett, akkor minden állítását komolyan kell vennünk.

Az érvelés részletes kifejtése alább nézhető meg a videóban:

 

Borítókép: Axióma/YouTube
Szemle Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás