2021. 12. 20.

Előrehozatta a szülését, hogy férje még láthassa közös gyermeküket

Egy napon veszítette el férjét és szülte meg fiát egy amerikai nő. A szülést 3 héttel hamarabb indították be az édesanya kérésére, hogy a haldokló édesapa találkozhasson a gyermekével. 

Három héttel korábban, császárral hozta világra egy nő második gyermekét, hogy haldokló férje még láthassa az újszülöttet. A Connecticutban élő 28 éves Haley Parke a Facebookon osztotta meg családja történetét. Férjével 2016-ban találkoztak és 2018-ban házasodtak össze. 2021 januárjában azonban lesújtó híreket kaptak: a férfit rákkal diagnosztizálták. A betegség egy olyan ritka formája támadta meg a szervezetét, hogy már az elején tudni lehetett, a kezelések ellenére a gyógyulásra szinte semmi remény. Ezért döntött úgy a fiatal házaspár, hogy vállalnak még egy kisbabát, hogy másfél éves kisfiuknak legyen kistestvére. December elején azonban újabb rossz hírt közöltek a várandós kismamával. Az előrejelzésekkel ellentétben férje állapota rohamosan romlott. Az orvosok szerint a korábban megsaccolt 6 hónap helyett csak napjai voltak hátra a férfinak, ezért Haley úgy döntött, hogy 3 héttel a kiírt időpont előtt megszüli a gyermeküket. A kisfiú császármetszéssel jött a világra és rögtön felvitték haldokló édesapjához, majd miután az édesanya sebeit ellátták, őt is feltolták hordágyon, hogy férje és fia mellett lehessen. A jelen lévő nővérek szerint az apa megérezte a gyermeke jelenlétét: az akkor már eszméletlenül fekvő férfi életjelei javulni kezdtek, mikor a mellkasára fektették a babát. Összesen 35-40 percet töltöttek el hármasban, míg végül a férfi meghalt, gyermekével a mellkasán, felesége karjaiban.

„Sokan azt mondják, hogy a tettem hősies volt és bátor. Szerintem csak szeretet volt. Szeretetből tettem. A bizalmam az Úrba vetettem, és abba, hogy ez is része az Ő tervének, én pedig csak tettem a dolgom. Szeretetből, hogy teljesítsem a férjem utolsó kívánságát.”

– nyilatkozta a Good Morning Americának Haley, aki élete legszebb és egyben legszomorúbb napját élte át aznap. Azt, hogy fia így születhetett meg, egy valóságos csodának tartja.

A kisfiú teljesen egészségesen és megfelelő súllyal és mérettel jött a világra, nevét pedig édesapjáról kapta. A két gyermekkel egyedül maradt Haley számára közösségi finanszírozású kampányt szerveztek, hogy megkönnyítsék az elkövetkező nehéz időszakot.

 

forrás: 24.hu

Borítókép - Fotó: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Szemle

3 hozzászólás

  • Válasz Wacha Gábor József 2021. 12. 20. 13:17

    Azért életvédelmi szempontból ez szerintem nagyon necces. Értem, szülőknek ez megható és segít, de a születendő gyermek szempontjából ez a beavatkozás azért nem okés.

  • Válasz F 2021. 12. 21. 02:42

    Ez színtiszta önzés. Mivel a gyerek úgysem fog emlékezni semmire az egészből, kizárólag az apa kedvéért – egy félig kómában lévő ember kedvéért, aki nem is biztos, hogy érzékelte a külvilágot – feleslegesen beleavatkoztak a teremtés rendjébe, és mellesleg ezzel kockáztatták a gyerek egészségét is. Nem véletlen van benn a méhben az a gyerek 9 hónapig. Ne akarjunk már mindent jobban tudni a Teremtőnél!
    Az is elgondolkodtató, hogy ha valaki hisz a feltámadásban, akkor miért olyan fontos neki, hogy mielőtt meghal, láthassa a gyermekét? Na ugye.

  • Válasz Zoli 2022. 01. 13. 14:49

    Én ebben azt nem értem, hogy az édesanyában biztos nagy szeretet volt, hogy ezt így szervezte, de hol van ebben a történetben az Úristen szeretete és kegyelme? Egyáltalán miért kellett meghalnia az édesapának?
    Ha viszont ez volt Isten akarata, akkor az édesanya súlyos bűnt követett el, hogy szembeszállt ezzel.