2021. 12. 20.

A férfi mint házigazda

A férfi dolga, hogy a vendéglátásnak a felelőse legyen. Ez önbecsülést épít, és a férfi-nő szövetséget is erősíti. Na de hogyan? Erről beszélt Bedő Imre a Férfiak Klubja legújabb videójában.

„Sokan azt gondolják, hogy a vendéglátás körüli teendők elvégzése a nő dolga, holott nagy szerepe van a férfiaknak is” – hangsúlyozta Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. Mint mondta, a férfi a vendéglátás főszereplője.  

Mi a vendéglátás célja? Az, hogy egy élményben részesüljenek a vendégek, érezzék jól magukat nálunk. A vendégvárásnak van egy előzetes felkészülési szakasza, amikor meg kell tervezni, hol és hogyan fogadjuk a vendégeket, hova ültetjük őket, mit kínálunk, miket csinálunk velük, hogyan osztjuk be az időt.

hirdetés

A férfi csak akkor tud részt venni a kivitelezésben, ha már a tervezésben is jelen volt.

A család táplálása a hétköznapokban leginkább a női jelleghez tartozik, de a vendéglátásban a férfiak is remekelhetnek, sőt kimondottan az ő feladatuk, hogy nagyobb társaságról gondoskodjanak.

„A vendéglátás tervezése is, kivitelezése is összekovácsolja a nőt és a férfit” – emelte ki Bedő Imre. Ehhez azonban valódi aktivitást kell vállalnia a férfinak is az előkészületekben, hogy érezhesse, ez az ő vendéglátása is. A dicséreteket így a végén együtt kapja a férfi és a nő, tudhatják, hogy együtt dolgoztak meg érte és ez erősíti a szövetségüket.

A vendéglátó férfi az egész hajó kapitánya és a hangulat felelőse, és arra is figyelnie kell, hogy senkinek ne legyen üres a pohara, és ha különböző helyről érkeztek, megismerjék egymást a résztvevők.

Borítókép - Fotó: Monkey Business Images | Dreamstime.com
Férfiak Klubja
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás