2021. 12. 17.

,,Most már úgy gondolom, hogy a pornó szégyenteljes” – Billie Eilish

Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, a mindössze 19 éves amerikai lány már hétszeres Grammy-díjas énekesnő és dalszerző. A fiatalok között elsöprő népszerűségnek örvendő Billie egy interjúban őszintén vallott arról, hogy a pornó hogyan torzította el a szexualitásról kialakított képét. 

Az énekesnő Howard Stern rádióműsorában mesélte el, mennyire tönkretette a szexualitásról kialakított képét az, hogy 11 éves kora óta nézett durva és kifejezetten erőszakos pornófilmeket. 

„Szerintem a pornó kész szégyen, és őszintén szólva sok pornót néztem. Körülbelül 11 éves koromban kezdtem el” – mondta az énekesnő a műsorban, aki azt is bevallotta, hogy régebben dicsekedett azzal, hogy pornót néz, mert úgy érezte, ettől fogják elfogadni. A „társaság részének” érezte magát ettől, és menőnek. Billie Eilish arról is beszámolt, hogy sokáig rémálmai voltak a megtekintett tartalmaktól. 

hirdetés

„Úgy érzem, hogy tényleg szétroncsolta az agyamat, el vagyok keseredve, hogy ilyen fiatalon ennyi pornót láttam. Most már úgy gondolom, hogy a pornó, az szégyenteljes.”

– vallotta, majd arról is beszámolt, hogy hiba volt azt hinnie, hogy ebből fogja megtanulni, milyen is a valódi intimitás.  

Az énekesnő azt is elmondta, hogy a sok pornó miatt eltorzult a képe arról, hogy léteznek határok is, és nem kell mindenbe beleegyezni, ami a képernyőn természetesnek tűnik. 

„Nem mondtam nemet olyan helyzetekben, mikor kellett volna, mert imitálni akartam azt, amit a képernyőn láttam” – mesélte. 

Billie azt is elmondta, hogy mennyire mérges, amiért a pornó ennyire közkedvelt, holott teljesen elrugaszkodott a valóságtól és a női testet is torz formában mutatja be.

Forrás: BBC

Borítókép: Piotr Swat | Dreamstime.com
Nagyvilág Szemle
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz F 2021. 12. 17. 14:57

    Félsiker. Az igaz, hogy “a pornó szégyenteljes”, de pont nem emiatt!

    Bár én sose láttam még pornót, de látom hogy itt ez központi téma, és nyilván nekem is van róla véleményem. A cikk szerint azért szégyenteljes, mert azt üzeni, hogy nincsenek határok, és hogy nem szabad nemet mondani.

    Vegyük észre, hogy ez egy feminista megközelítés, amely a pornót tulajdonképpen nem is a természetellenessége és embertelensége miatt ítéli el, hanem csak azért, mert a férfiak dominanciáját mutatja (lévén hogy a pornó fogyasztói többnyire férfiak)

    Az, hogy vannak határok, és lehet nemet mondani, ez abban a formában, ahogy a liberálisok értelmezik, abban a formában alapvetően hazugság. A keresztény tanítás világos: egy test és egy lélek. Hogyan lehetnének akkor határok? Legfeljebb az Isten húzhat határokat (és húzott is), azokat kellene betartani, illetve elfogadni, és akkor nem lenne sehol semmi probléma.

    A pornó tehát keresztény szemmel azért elítélendő, mert
    1) tönkreteszi a filmek szereplőinek a lelkét (ez amúgy minden olyan filmre igaz, amelyben szexjelenet van)
    2) a pornó eleve kizárólag azzal a céllal készül, hogy a nézőt bűnre csábítsa (gondolom, hogy a többség nem azért nézi a pornót, hogy utána megostorozza magát és imádkozzon a filmben látott pornószínészek lelki üdvéért 🙂 )
    3) a szexualitást az isteni rendeltetésétől, tudniillik az utódok létrehozásától elválasztva, a kontextusából kiragadva, ezáltal eleve etikátlan módon ábrázolja
    4) amiket hallottam róla, az alapján úgy tudom, hogy a pornóban többnyire a kereszténységgel amúgy is összeegyeztethetetlen, nem-monogám helyzeteket és mindenféle egyéb perverziókat lehet látni.
    Megjegyzem, hogy ezekre a “beleegyezés” a teremtett világ rendje szerint amúgy sem terjedhet ki. Abba sem lehet például jogszerűen beleegyezni, hogy engem megöljenek. A bíróság nem fogja elfogadni. Ugyanígy, egy nő sem egyezhet bele abba, hogy mondjuk például egy férfi nemi szerve belekerüljön olyan testnyílásaiba, amelyeket az Isten nem erre a célra teremtett. Ez egy jogi nonszensz, hogy ezt a bíróság elfogadja. (Ez csupán azt mutatja, hogy nem keresztény országban élünk.)
    Szóval a megoldás nem az, hogy bármikor nemet lehet mondani, hanem az, hogy a perverzeket máglyára kell küldeni. Természetesen a pornófilmek készítőivel, szereplőivel, és minden közreműködővel együtt. És mindazokkal, akik közvetve hasznot húztak belőle, Gattyán Digitális Györggyel az élen, csak hogy valami aktualitása is legyen akkor már 🙂

  • Válasz Loránd 2021. 12. 17. 22:22

    Melon sztorija jut eszembe arról, hogy üres a pokol, Szt. Péter előtt mindenki igenlőn jelezte, hogy Jézus barátjának, a házigazda fiának az ismerősének tetszenének lenni, és aztán mennyben einstadttal sorba felolvassák a Tízparancsolatot, folyamatosan és amikor már csak 1 marad a 7. felolvasására,….
    (Nem tudom szószerint idézni) de a Jóisten csak visszahívja az elküldötteket, és a felfuvalkodott pedig, aki amúgy is jól érezte egyedül magát, elköszönést kap…

    Hát a porneia bűne valóban kemény, sok egyenlőtlenségnek és önzésnek a kicsúcsosodása, dehát Jézusnál sem a testiséggel kapcsolatos kísértések voltak a pusztában a legveszélyesebbek…
    Sajnos rossz mintázatok vannak az egész média világában ezzel kapcsolatosan; azaz a pornográfia kvázi szociális struktúrák bűne is egyben : a világnak pedig nem lehet alágyújtani és elégetni