2021. 12. 17.

4 dolog, amit Jézusnak ajándékozhatsz a születésnapján

Olyan jó lenne egy olyan karácsony, amikor nemcsak egymást, hanem a születésnapos Jézust is megajándékozzuk! De mit adhatsz Istennek, amikor mindene megvan? Van 4 olyan dolog, amellyel mégiscsak örömet szerezhetsz az ünnepeltnek. 

A családunk több mint 50 éve születésnapi ünnepséget tart Jézus számára. Az egész három éves koromban kezdődött, amikor megkérdeztem anyukámtól: “Mi a karácsony?” Ő azt mondta, hogy Jézus születésnapja. 3 éves logikámmal erre azt mondtam: “Csináljuk neki szülinapi partit!” És úgy lett. Volt szülinapi torta, üdítő, voltak dalok és gyertyák.
 
Most már négy generáció óta tartjuk ezt a hagyományt. Jézus születésnapi ünnepe szentelt idővé vált, ahol elolvassuk a karácsonyi történetet, és megosztjuk, miért vagyunk hálásak – ez az ünneplés egyik legemlékezetesebb része.
 
Gyakran pont Jézus az, aki kiszorul a karácsonyból. Képzeld el, hogy szervezek neked egy partit, amire rengeteg embert meghívok. Mindenki hoz egy csomó ajándékot, amiket átadnak egymásnak – de te semmit sem kapsz. A karácsony pont ilyen. Mindenki kap ajándékot, csak Jézus nem. De most legyünk őszinték – ugyan mit is adhatnánk Istennek? Hiszen neki már mindene meg van!
 
Igazából Jézusnak nincs meg mindene.

Van négy dolog, amit csak tőled kaphat meg ezen a karácsonyon:

 
1. Add neki a bizalmad. A hit egy önkéntes dolog. Jézusnak nincs bizalma, hacsak nem adsz neki. Soha nem fog kényszeríteni arra, hogy bízz benne.
 
2. Engedd át neki az első helyet az életedben. Jézuson kívül bárki vagy bármi is a legfontosabb számodra az életedben, az bálvány. Idén karácsonykor döntsd el, hogy Jézust teszed első helyre pénzügyeidben, hobbijaidban, kapcsolataidban, időbeosztásaidban – és még a nehézségeidben is.
 
3. Add Jézusnak a szíved. A szíved az, amit szeretsz, amit értékesnek tartasz, és amit a legjobban féltesz. Jézus azt mondja: “Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is.” (Lukács 12,34). Szíved átadásának egyik legfontosabb módja, hogy erőforrásaid az Ő rendelkezésére bocsátod. Jézusnak nincs szüksége a pénzedre. Ő azt akarja, amit a pénzed képvisel – a szíved.
 
4. Vezess másokat Jézushoz. Isten karácsonykor leginkább családra vágyik. Olyan gyermekekre, akik úgy döntenek, hogy szeretik Őt és bíznak benne. Ezért ünnepeljük a karácsonyt. Hívj valakit Jézushoz karácsonykor. Mondd el neki, mit tett Jézus az életedben.
 
A Biblia szerint a bölcsek nem a maradékot adták oda Jézusnak, amikor meglátogatták őt az első karácsonykor, hanem három nagyon fontos és értékes ajándékot: “Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát.” (Máté 2,11)
 
Ha odaadod a bizalmadat Jézusnak, életedben az átadod neki az első helyet, neki adod mindazt, ami számodra érték, és másokat hozzá vezetsz, sokkal értékesebb ajándékokat adsz neki, mint a bölcsek.
 
Kívánj Jézusnak boldog születésnapot ezen a karácsonyon. Add neki a legjobbat! 
 
Forrás: YouVersion

hirdetés
Borítókép - Fotó: Michal Bednarek | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás