2021. 12. 14.

Ha Isten az életünk középpontja, akkor minden a helyére kerül

Egy nő, aki álmodozott egy életről, megkapta, amire vágyott, majd mindent elveszített, de épp ekkor tapasztalhatta meg Isten jóságát és gondoskodását. A Bizony, Isten című műsor legújabb adását szemlézzük.

„Önmagamban próbáltam értékességet találni, de ez hosszú távon nem megy. Lehet próbálkozni betömni a lyukakat sikerrel, pénzzel, párkapcsolattal, de ezek soha nem lesznek képesek betölteni azt az űrt, amelyet csak Isten tud” – mondja Somoskői Rita kommunikációs szakember.

Volt egy ideál a fejemben, amit elképzeltem, hogy legyen egy jó szakmám, legyen szép családom és sok sikerem. Ezek ideig-óráig örömérzetet tudnak adni, de nincs közben egy viszonyítási alap, hogy honnan hova tartok” – mondta.

Mikor mindene megvolt, amire áhítozott, belső ürességet érzett. Nem sokkal később, csupán fél- egy év leforgása alatt – ahogyan ő fogalmazott – szétporlott minden, ami addig az identitását képezte. Életének viszonyítási pontjait elvesztette. Tönkrement a házassága, elvetélt, elárverezték a házát, az üzleti partnere kilépett a megállapodásukból.

Ezt az élethelyzetet így írta le Somoskői Rita:

hirdetés

„Ott álltam és azt éreztem, hogy nincs több erőm, hogy összetartsam az életem”.

Ezután egy barátnője szólt, hogy keressenek egy gyülekezetet. Az egyik alkalommal olvasta a Bibliát és húsbavágóan azt érezte, hogy neki szólnak a sorok, s ott van vele Isten. „Azt mondtam Neki, nem tudom tovább egyedül csinálni, Rá van szükségem. Ekkor azt éreztem, hogy hirtelen fölé emelt a problémáknak. Megszűnt a félelem attól, hogy össze kell tartanom az életem és mindent jól csinálni. Már nem féltem az élet értelmetlenségétől, a magánytól, a haláltól. Ha Isten a középpontja az életünknek, akkor minden a talpára áll, a körülményektől függetlenül” – mesélte.

Megtapasztalta azt a belső örömöt és békességet, amelyet már senki nem vehet el.

Mint mondta, ha az ember elfogadja, hogy Isten szereti, hogy van egy tökéletes terve az életünkre, hogy úgy fogad el, ahogy vagyunk, akkor ebben a tökéletes tervben el tudjuk engedni a saját akaratunkat és azt mondjuk, hogy az Övé legyen meg.

Végezetül egy fontos üzenetet adott át. „Isten el akar érni másokhoz rajtunk keresztül. Szeretné, ha az Ő szívét, kegyelmét rajtunk keresztül meg tudná másoknak mutatni.”

 

Borítókép - Fotó: David Prahl | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás