2021. 12. 14.

A tökéletes terv

Hogyan lehet tökéletes Isten életünkre vonatkozó terve, ha mi távolról sem vagyunk tökéletesek? Mi a mi részünk ebben az egészben? És hogyan kapcsolódik mindez a Szentlélekhez? Joyce Meyer egyik üzenetét hoztuk el nektek.

„Igen, Isten kezdte el bennetek ezt a jó munkát. S ő folytatni is fogja mindaddig, amíg Krisztus Jézus vissza nem jön, és addig a napig tökéletesen be is fogja fejezni — ebben egészen biztos vagyok.” (Filippi 1:6)

„Hiszen minket Isten a saját kezével alkotott: arra teremtett bennünket a Krisztus Jézusban, hogy nemes tetteket vigyünk véghez. Ezeket pedig Isten már előre elkészítette a számunkra, hogy lépésről lépésre ezeken haladjunk.” (Efezus 2:10)

 

Hányszor hallottad már a következőt lelkipásztoroktól: Istennek terve van az életedre. Ilyenkor bólogatunk, mosolygunk, majd megyünk tovább. Nem vagyok biztos abban, hogy mindannyian teljesen elhisszük ezt, vagy legalábbis az életünk nem tükrözi azt, hogy hinnénk ebben. 

Mit jelent az, ha elhisszük, hogy Istennek van egy tökéletes terve számunkra? Talán a tökéletes szó zavar bennünket. Esendőek vagyunk és sok hibát követünk el. Hogyan lehetne bármi is tökéletes az életünkben? Túl jól ismerjük magunkat. Rögtön a hibáinkra gondolunk és rázzuk a fejünket. Ez a sátán trükkje!

A terv nem attól tökéletes, hogy mi tökéletesek lennénk, a terv attól tökéletes, hogy Isten tökéletes.

Gondoljunk erre a tervre. Pál apostol azt mondta, hogy Isten megváltott minket és egy jó munkát kezdett el bennünk. A Szentlélek még mindig velünk van és előrefelé ösztönöz bennünket. Pál azt is írta, hogy mi Isten alkotásai vagyunk. Sőt azt is olvashatjuk az Igében, hogy Isten kegyelme által lett üdvösségünk. Nekünk semmi közünk a megmenekülésünkhöz, nem érdemeltük ki. Ajándékként születünk bele Isten királyságába. Isten tette által, amit nekünk csak el kell fogadnunk. Bár hiszünk, de nem érdemeljük ki az üdvösségünket a hitünk által. 

Miközben Isten bennünk lévő munkájára gondolunk, emlékeztessük magunkat, hogy bármilyen tökéletlenek vagyunk is, Isten tökéletes. Semmi se lehetne elég tökéletes, amit valaha tenni tudnánk, hogy Isten tökéletességéhez felérjünk. Egyedül Jézus elég tökéletes. Semmi más, mint a Belé vetett hitünk tesz minket elfogadhatóvá Isten előtt.  

Pál apostol folytatja azzal, hogy azért lettünk megváltva Jézus Krisztus által, hogy nemes tetteket tegyünk. Isten felkészített minket arra az életre, amit szeretné, hogy éljünk. Az Igéje kristálytisztán elmondja, hogyan működik ez az élet. Jézuson kell tartanunk a szemünket és az Ő képességén, nem pedig magunkon és a mi alkalmatlanságunkon. 

Azon nyomban, mikor azt mondjuk: De várj, én nem vagyok tökéletes, meg fogok bukni! – levettük a szemünket Istenről és megengedtük a sátánnak, hogy rossz gondolatokkal zavarjon meg. A mi szerető Urunk arra kér minket, hogy

teljes szívvel és összpontosítással felé forduljunk.

Minél jobban megtesszük ezt, annál jobban éljük meg az Ő jó és tökéletes tervét. 

Olyanoknak kell lennünk, mint Józsué, akinek Isten azt mondta: „A törvény könyvét szüntelen tanulmányozd, igéit ismételd magadban, és gondolkodj azokon, hogy mindenben annak megfelelően járhass el. Ha így teszel, akkor minden utad sikeres lesz, és amibe belefogsz, felvirágzik.” (Józsué 1:8). 

 

IMA

Tökéletes Isten, segíts nekem az elmém csatájában. A sátán mindig a tökéletlenségemre és gyengeségemre emlékeztet, ezért arra kérlek, Te a tökéletességedre, szeretetedre és közelségedre emlékeztess, hogy mindig győzedelmes lehessek. Jézus nevében, ámen. 

 

Forrás: Joyce Meyer – Az elme harctere 

Borítókép - Fotó: Gajus | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás