2021. 12. 13.

Légy hű magadhoz!

Az önbecsülés felépítése azzal kezdődik, hogy van egy elköteleződés bennem, hogy tudok jobb lenni. Ehhez alapul vehetjük a Bibliát is, amely segít felhúzni egy olyan szintre, amely nemesebb életet ad. Erről beszélt Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója legújabb videójában.

„Ha magas szintű életet akarsz élni, akkor kénytelen vagy önmagad is felnőni ahhoz a szinthez: ahhoz képest élj méltó életet!”  – fogalmazott Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója az önbecsülés kapcsán.

A gyengeségeinkre való fókuszálás helyett azt kell megnéznünk, miben vagyunk erősek, és ezek mentén tizedannyi energiával sikereket érhetünk el. A jó hír az, hogy mindenkinek van erőssége. De meg kell tisztelni önmagunkat azzal, hogy ezeket az erősségeket nem romboljuk le, ennek része a hűség, a tartás, a felelősségvállalás, a becsület, a tiszta elvek melletti kitartás. „Arra, hogy ezekhez fel tudjunk nőni, minden nap kapunk gyakorlási lehetőséget” – hangsúlyozta Bedő Imre.

A tartás és a becsület csak akkor fárasztó, ha ritkán csinálod – mint amikor például háromhavonta mész el futni. Akkor nem fárasztó, ha az önmagadhoz méltó életet valódi életformává teszed.

hirdetés

A legnagyobb kincs az önmagunkkal való békesség.

Akkor vagyunk őszinték és hitelesek, ha úgy is élünk, ahogy beszélünk. Az őszinteség pedig hatalmas erő.

A mai kor az embert egyedül hagyja, lebontotta a külső referenciákat. Meg kell vizsgálni, hogy annak a példaképnek, akire felnézel, mi legbelül a kapaszkodója. Önmagadon belül hozzá kell nőni ahhoz a kapaszkodóhoz, amely ezt a külső példaképet sikeressé teszi.

A Bibliát már csak azért is érdemes olvasni, mert egy belső mércét ad, amelyhez hozzá kell nőnöd.

Ebből épül fel az a belső harmónia és derű, amelyet mindannyian keresünk.

Borítókép - Fotó: Peter Wollinga | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás