2021. 12. 09.

Pont a legjobbkor

Gyakran várakozás közben úgy gondoljuk, hogy Isten talán megfeledkezett rólunk. De ha az adventre gondolunk, annak a végén mindig ott a fény, Jézus megszületése! Tartsa benned ez a lelket! 

Isten már évszázadokkal ezelőtt megígért egy Megváltót az Ő népének. Ők imádkoztak a szabadulásért és vágyakoztak utána, majd a legmegfelelőbb napon, a legjobb helyen és a legmegfelelőbb pillanatban megszületett Jézus. Habár Isten ritkán jön pont akkor, amikor mi azt elvárjuk Tőle, mindig a megfelelő pillanatban érkezik.

Mindannyian várunk valamire, gyakran azt gondolván, hogy talán Isten megfeledkezett rólunk. A várakozás idején engedd, hogy Jézus születése tartsa benned a lelket.

Csak mert éppen nem látod Isten kezét munkálkodni az életedben, az nem jelenti azt, hogy magadra hagyott.

Számára egy nap annyi, mint ezer év, és ezer év, mint egy nap. Éppen ebben a pillanatban is munkálkodik Saját dicsőségéért, és a te javadra is. Akkor is, ha a körülmények mást tükröznek, Isten megoldja a helyzetet, pontosan időben, és be fog teljesíteni mindent, amit számodra eltervezett. Ne add fel, mielőtt elérkezik a megfelelő pillanat.

hirdetés

Találj reménységet a jászolban, és tudd, hogy Isten nagyon szeret téged és igen drága vagy Neki – annak, Aki alászállt a mennyből, és

a megfelelő pillanatban érkezett hozzád.

 

IMA

Atyám, találkozz velem a várakozásom idején, ahol az után vágyakozom, amit még nem látok teljesen tisztán. Csendesítsd el a szívemet, és add, hogy tudjam, közel vagy. Hiszem, hogy a terveid jók, és látom is ezt a Te Egyetlen Fiad születésében.

Néha nehezemre esik átlátni a ködön, ami körülvesz engem. Újítsd meg bennem a bizonyosságot, ahogy Rád emelem tekintetem. Dicsőülj meg az életemben ezalatt a várakozási időszak alatt. Ámen.

 

Forrás: YouVersion – Philip Doddrige

Borítókép - Fotó: Rene Jansa | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás