2021. 12. 06.

A férfiak tényleg félnek az erős nőktől?

Nagyon sok nő úgy érzi, hogy túlságosan megerősödött és emiatt félnek tőle a férfiak – de valóban gyengülniük kéne ahhoz, hogy a férfiak merjenek közeledni? Erről a témáról beszélt Bedő Imre a legújabb Férfiak Klubja videóban.

Sok nő azt hiszi, hogy a férfiak álma a gyenge nő, de valóban így van ez? – vetette fel a kérdést Bedő Imre. A Férfiak Klubja alapítója szerint a mai társadalom hajlamos azt feltételezni, hogy régebben gyengék voltak a nők, de ha visszagondolunk nagyanyáinkra, dédanyáinkra, ez nem így van. Sokan emberfeletti erőfeszítéssel nevelték fel a gyerekeiket, miközben háború volt, éheztek és fáztak. Mégis egyfajta derűvel tudták élni az életüket.

„A mi kultúránk az erős nők és a hozzájuk illő erős férfiak kultúrája” – hangsúlyozta Bedő Imre. „Hihetetlen összefogásra volt szükség a férfiak és nők között, így nem igaz, hogy  a hagyományos társadalmakban a férfiak elnyomták a nőket – ha így lett volna, ki is pusztultunk volna.”

A probléma tehát önmagában nem az, hogy erős nők vannak. A mai világban a nőket arra programozzák – fogalmazott Bedő – hogy versenyezzenek a férfiakkal. Kikiáltották a látható, anyagilag megvalósult, pénzben mérhető teljesítményt az igazi teljesítménynek, és azt mondják, hogy aki ebben megmérhető, az már valaki.

hirdetés

A nők valójában számos olyan dolgot adnak a világnak, ami nem látható, sokkal inkább érezhető: a béke, a harmónia, a csendes szolgálat, az önfeledtség mind ide tartozik.

„Mi a nőket egyszerűen szeretni szeretnénk, nem versengeni velük” – hívta fel a figyelmet. A férfiak szerinte az otthoni állandó versengéstől félnek, hiszen a munkahelyükön is folyamatosan ebben léteznek.

Az az igazi erő, amikor a férfiak és nők szövetségben, a közös ügyeikért, az élet továbbadásáért tesznek.

A megoldás tehát az, hogy a férfi és a nő ereje ne egymás ellen irányuljon, hanem közösen, egy irányba nézve használják azt.

 

Borítókép - Fotó: Sasa Mihajlovic | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás