2021. 11. 29.

Rapid Randi a Jóistennel – Mező Misi, Dolhai Attila és Janicsák Veca is mesélt a hitéről

Dolhai Attila a szeretet erejéről, Mező Misi az isteni gondviselésről, Janicsák Veca pedig a nehéz helyzetekben rejlő lehetőségekről adott át üzenetet fél percben a Rapid Randi a Jóistennel vendégeiként.

A Rapid Randi a Jóistennel egy egyházakhoz nem kapcsolódó civil kezdeményezés, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Biblia örökérvényű gondolatainak erejére és becsempéssze a hitet a hétköznapokba. Cikkünkben most három énekes rövid, tömör, de annál mélyebb gondolatait szemléztük ezekből a videókból.

 

Dolhai Attila

„A szeretet mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.” (Mt 25, 40)

„A pályám során nagyon sokszor találkozom olyan csodálatos emberekkel, akik azért fordulnak hozzám, mert a beteg hozzátartozójuknak valamennyire anyagi, de inkább lelki támogatásra volna szükségük. Ilyenkor mindig szembesülök azzal a hittel, azzal a szeretettel és azzal az erővel, amivel támogatják saját beteg hozzátartozójukat, ahogy hisznek a meggyógyulásukban. Azt hiszem az ő erejük, hitük és életük példamutatóan van jelen.”

hirdetés

 

Mező Misi

„Minden gondolatokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok.” (1Péter 5,7)

„2015-ben megcsörrent a telefonom, egy barátom volt a vonal másik végén, és kétségbeesett hangon arra kért, segítsem ki őt anyagilag. Nehéz helyzetbe hozott, mert abban az időben nem igazán volt felesleges pénzünk: ha támogatom, a családi kassza kiürül. Ennek ellenére már a beszélgetés alatt úgy éreztem, hogy segítenem kell. Meg sem kérdeztem tőle, mire fordítja az összeget. Imában kértem útmutatást és a segítségnyújtás mellett döntöttem. Másnap reggel csengettek: megérkezett az éves jogdíjam.”

 

Janicsák Veca

„Az Úr parancsai egyenesek, földerítik a szívet, útmutatása érthető, megvilágítja a szemet.” (Zsolt 19, 9)

„Boldog és szerencsés embernek érzem magam, de a múltban velem is sok olyan dolog történt, ami megnehezítette az életemet. Olykor alkalmatlannak éreztem magam egy-egy feladatra, amit vállaltam vagy utólag megbántam a döntésemet. Pár éve tudatosult bennem, hogy éppen ezek a történések juttattak oda, hogy valóban ki tudom zárni a számomra kevésbé fontos emberek véleményét. Emellett a negatív megjegyzésekben rejlő kihívásoknak is megvan a miértje. Kellő hittel ezeket a helyzeteket a javunkra tudjuk fordítani. Erősebbé tesznek minket és ezért hálásak lehetünk.”

Borítókép - Fotó: YouTube
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás