2021. 11. 29.

Mit jelent Istenre hagyni a gondokat?

Isten számtalanszor felhívja a figyelmünket, hogy a gondjainkat, aggodalmainkat Neki adjuk, ahelyett, hogy tovább szorongatnánk őket. Itt a hét eleje, tegyük meg ezt együtt imában! Révész Szilvi keresztény író gondolatait szemlézzük.

 „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” (1Pét.5:7)

A gond, valamely nyugtalanító kérdéssel való elmélyült foglalkozás. Valami miatt érzett szorongás, aggodalom. Az, ami nekem gondot okoz, az amivel vesződöm, ami miatt elveszítem az időmet, erőmet, örömömet…

Isten arra bátorít, hogy minden gondunkat vessük Őrá.

Minden gondot. Ne csak azokat, amik meghaladják az erőnket, ne csak azokat, amik szerintünk elég fontosak, elég „lelkiek”. Mindet. A legkisebbet, legjelentéktelenebbet is hozhatjuk hozzá, és átadhatjuk neki, mint gyerekkorunkban a túrán a nehéz hátizsákot az édesapánknak.

Mert neki gondja van ránk!

Gondunkat viseli. Gondoskodik a szükségeinkről. Ő viseli a gondját, hogy nekünk ne legyen vele gondunk. Biztos a te életedben is van jó pár olyan dolog, amire neked nem kell gondod legyen, mert valaki más gondoskodik arról a területről. A férjem intézi például a fűtést vagy a téli-nyári gumicserét az autón. Az ősz beálltával sose kell számontartsam, hogy fel van-e töltve a kazán, rendben van-e a kémény… csak nyugodtan konstatálom, hogy „Nahát, milyen barátságos meleg van a lakásban! Bekapcsoltad a fűtést?”. Milyen sok ilyen sok ilyen áldásunk van, amire sose kell gondunk legyen, mert mások gondoskodnak az adott dologról helyettünk!

Isten azt ígéri, ő gondot visel mindazokról a gondokról, melyeket rábízunk. Ne tartogassuk hát értelmetlenül a gondokat! Mielőtt elmélyednénk bennük, vessük inkább az Úrra őket azzal a bizalommal, hogy

Ő nem csak ígérte, de valóságosan is gondoskodni fog arról, hogy minket ne terheljenek tovább!

 

Forrás: Révész Szilvi Facebook 

 

 

Borítókép - Fotó: Dgmate | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás