2021. 11. 29.

„Ahogyan örökre megváltozott a világ” – Zeneajánló

Eltűnődtél már azon, milyen változásokat hozott az emberi életbe Jézus eljövetele? Íme egy elgondolkodtató dal az Ő érkezéséről!

A for KING&COUNTRY egy ausztrál születésű, az Egyesült Államokban élő testvérpár, Joel és Luke Smallbone keresztény popzenei formációja. A zenekar a 2020-as Billborad Music Award zenei gálán ’A legjobb keresztény dal’ kategóriában God Only Knows című slágerével nyert, illetve többszörös Grammy-jelöltként 2015-ben és 2020-ban is díjjal térhetett haza. Ezúttal a For God Is With Us-t ajánlanám tőlük Nektek.

A dalt ez év szeptemberében jelentette meg kislemezként a duó. Ahogyan a cím is sugallja, Isten jelenlétéről szól az életünkben, azonban egy egészen különleges nézőpontból közelíti meg ezt:

azt a valósággal „eget rengető” hangulatot próbálja megragadni, amely Jézus eljövetelekor volt érzékelhető.

A Messiás érkezéséről szóló jövendölések beteljesülése valami megmagyarázhatatlan, misztikus és egészen új jelentést adott a hitnek, változást hozott az egész világ számára, amelynek titokzatosságát és erejét szerintem rendkívül érzékletesen közvetíti a For God Is With Us elektronikus hangszerelése.

hirdetés

A dalszöveg arra a folyamatra fókuszál, ahogyan az ember megérti, hogyan ölt testet Isten Jézus személyében.

Új kezdetről, reményről és Isten végtelen szeretetének megtestesüléséről szól.

Arra irányítja a figyelmünket, hogy ünnepeljük ezt a pillanatot, éljük át ennek varázsát – a dalt hallgatva rajtam valami furcsa borzongás futott végig, mintha értelmezve azt én is éreztem volna, ahogyan Jézus születésével a Menny bizonyos értelemben megnyílik, s a világ örökre megváltozik.

Igaz, nem egy szokványos dicsőítő énekkel van dolgunk, de egy annál érdekesebb és kivételesebb zenei alkotással, amely karácsony közeledtével még közelebb vihet minket a Gondviselőhöz. Jó zenehallgatást kívánok mindenkinek!

Ötvös Kinga 

Borítókép - Fotó: Ross Henry | Dreamstime.com
Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás