2021. 11. 25.

Éljük meg a jelent, ahogy a gyerekek! – Böjte Csaba testvér

Böjte Csaba testvér szerint sokat tanulhatunk a gyerekektől.  Azt is, hogy ne a múlton rágódjunk vagy a jövő miatt szorongjunk, hanem éljük meg a jelent. Örüljünk az életnek és forduljunk gyermeki lelkesedéssel a Mennyei Atyánkhoz!

„Állhatatossággal őrzitek meg lelketeket.” (Lk 21, 19)

Jókedvű, vidám gyermeki lelkületünket őrizzük meg!

Csodálom a gyermekeket, azt a nyugodt, vidám lelkületet, amivel élik a maguk világát! Egészen pici gyerekek is kerülnek hozzánk az otthonba, szomorú események után, sokszor sebzetten. Ennek ellenére azt látom, hogy

jókedvűek, nagyvonalúak, a szeretetre, a mókára mindig nyitottak.

Tudnak játszani, kacagni, örülni az életnek! Ők nem a fájdalmas múltban, de nem is a homályos, semmi jót nem ígérő jövőben élnek, hanem a szent jelenben! Ki jön velem kirándulni, játszani, vagy akár a szegényekhez? – kérdezem tőlük. Mindenki jelentkezik, és nem azt kérdik, hogy hova, meddig, miért?

Milyen jó lenne, ha mi felnőttek is ezzel a tiszta gyermeki lelkülettel fordulnánk a mennyei Atyához! Ahogy telefonunkat feltöltjük nap mind nap, az imádság csendjében kapcsolódjunk a Szentháromság vérkeringésébe, keressük a mennyei wifit! Őrizzük lelkünk tisztaságát, békéjét, pajkos vidámságát!

Nap mint nap fürdessük lelkünket a remény kiapadhatatlan forrásában,

tápláljuk az élő hit érett gyümölcseivel, és ékesítsük a szeretet hervadhatatlan virágaival! Ne hagyjuk, hogy lakatlan házzá válva, magunkba roskadva, darabokra hulljunk! Ne sodródjunk szürkén, tehetetlenül, a világvégi nagy selejtezésre várva, ne adjuk fel az állásainkat, csüggedten az utolsó nagy lomtalanításra készülve!

Tudatosan, akarattal kapcsolódhatsz a Szentháromság vezeték nélküli nagy felhőjébe, ahonnan lehívhatod mindazt, amire neked igazán szükséged van! Imádkozva, elérhető közösségbe kerülsz mindazokkal, akiket szerettél, akiket szeretsz! E nagy mennyei közlekedő edényen keresztül nem csak beléd árad a természetfeletti fény, erő, tisztaság, bölcsesség, hanem te magad is jó szándékú imáiddal segítheted támogatásodat kérő, váró élő és elhunyt testvéreidet!

Szeretettel jó napot kívánva, Csaba t.

 

Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala 

Borítókép - Fotó: Magyar Kurír magyarkurir.hu
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás