2021. 11. 23.

Európa-bajnok labdarúgó vezette a vatikáni jótékonysági meccset

Szokatlan szerepkörben tűnt fel a hétvégén Ciro Immobile, az olasz élvonalban szereplő Lazio Európa-bajnok labdarúgója. A támadó Ferenc pápa kérésére játékvezetőként vett részt egy jótékonysági mérkőzésen.

Ferenc pápa, aki köztudottan nagy rajongója a labdarúgásnak, szombaton a Vatikánban látta vendégül a róla elnevezett labdarúgócsapat tagjait, akik „Team Pope – Fratelli Tutti (All Brothers)” néven egy jótékonysági mérkőzést játszottak másnap a horvátországi székhelyű Roma Világszervezet csapata ellen. Ennek a rendhagyó összecsapásnak az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet a veszélyeztetett csoportokra, köztük a roma közösségre és az őket érő diszkrimináció elleni küzdelemre.

Ezzel a jótékonysági mérkőzéssel az egyik római egyházmegyében működő szervezetnek gyűjtöttek adományokat, amelynek célja a romák és más marginalizált csoportok befogadásának elősegítése. A Vatikán színeiben papok, svájci gárdisták és bevándorlók is szerepet kaptak, valamint egy Down-szindrómás játékos is volt az együttesben.

hirdetés

Fotó: HANDOUT / VATICAN MEDIA / AFP

„Ez egy olyan csapat, ahol nincsenek akadályok, és ez a befogadást egyszerűvé teszi”

– mondta Ferenc pápa a játékosoknak.

A mérkőzésen az olasz Lazio futballsztárja, Ciro Immobile, a nyáron Eb-győztes olasz csapat egyik játékosa volt a játékvezető. Őt Ferenc pápa kérte fel erre a szerepre.

Immobile végül két büntetőt is befújt a jótékonysági mérkőzésen, amely 7-7-es döntetlennel zárult.

„Egyedülálló és izgalmas élmény volt ez a találkozó” – jelentette ki Immobile. „Örülök, hogy részt vehettem ezen a pápa által megálmodott rendezvényen, és megtiszteltetés volt, hogy a mérkőzés játékvezetőjének választottak.”

Forrás: dw.com / italy24news.com

Borítókép - Fotó: Marco Canoniero | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás