2021. 11. 15.

7 reményteljes ige szorongás ellen

Bármilyen élethelyzetben legyél is, bármennyire szorongj is, Isten igéjére bizonyosan támaszkodhatsz. Ezek a lehető legszilárdabb ígéretek, amelyekre – a körülményeinktől függetlenül – bátran alapozhatunk. Ha nem is akkor vagy olyan formában, ahogy elképzeltük, de be fognak teljesedni!

„Légy nekem erős kőszálam, erődített házam, hogy megtarts engem. Mert kősziklám és védőváram vagy te; vezess hát engem a te nevedért és vezérelj engem! Ments ki engem a hálóból, amelyet titkon vetettek nekem; hiszen te vagy az én erősségem. Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, hűséges Isten.” (Zsolt. 31,3-6)

 

„Csodálatos dolgokkal felelsz nekünk igazságod szerint, szabadító Istenünk, mindenki bizodalma e föld határáig és a messzi tengereken.” (Zsolt. 65,6)

 

hirdetés

„Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá? Vagy talán várakoztatja őket? Mondom nektek: igazságot szolgáltat nekik hamar! Hanem az embernek Fia, amikor eljön, vajon talál-e hitet a földön?” (Lk. 18,7-8)

 

„Higgyétek, hogy megnyeritek mindazt, amit könyörgésetekben kértek, és meglesz nektek.” (Mk. 11,24)

 

„Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” (Zsid. 4,16)

 

„Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért!” (Zsolt. 42,6)

 

„De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek: Szeret az ÚR, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!” (Jer. siralmai 3, 21-23)

Borítókép - Fotó: Evgenyatamanenko | Dreamstime.com
Ige
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás