2021. 11. 14.

Mennyire nehéz manapság a párkeresés?

Vajon hol érdemes ismerkedni a mai világban? Mi a véleményünk az online ismerkedésről, vagy éppen mit keressünk a másikban? Ezek nagyon fontos kérdéskörök a párválasztással kapcsolatban. Mutatjuk, hogy milyen válaszokat találtunk a téma kapcsán!

A járványhelyzet sok kihívást tartogatott és tartogat számunkra. Ilyen lehet a párválasztás, az ismerkedés is. Mivel sok, korábban megszokott társadalmi esemény elmaradt az utóbbi időben, keresztényként is kihívás lehet egyedülállóként megfelelő párt találni, ha nem csupán az online térben szeretnénk ezt megtenni.

„Azt gondolom, hogy sokszor a kereszténységnek pont az a baja, hogy a végletek felől közelíti meg a dolgot. Miközben lehetne azt az utat felmutatni inkább, hogy igenis az az egészséges, hogyha minden területen nagyjából egyszerre tudjuk egymást minél jobban megismerni” – nyilatkozta Tóth Márton a Szóval c. podcastünk legújabb adásában, amelynek fő témaköre a párválasztás volt.

Fontos különbség lehet a konkrét, néha már görcsösen ragaszkodó párkeresés és a szabad ismerkedés között, hogy a második esetben nincs rajtunk teher, hogy mindenképp, minél hamarabb kapcsolatunk legyen. Így utóbbinál sokkal jobban megismerhetjük a másikat, mire abból konkrét kapcsolat lesz.

„A jó párkapcsolat alapja a helyes önismeret és egy érett személyiség.

Fontos lenne, hogy az ember azt az időt, amíg párkereső, arra használja fel, hogy megismerje önmagát. Én a másik oldalról tudok beszélni, amikor nincs idő megismerni önmagamat, mert nagyon fiatalon megismertem a barátomat. Tavaly hat hónapig külföldön voltam, ami abból a szempontból nagyon jó volt, hogy tudtam önmagammal időt tölteni. Továbbá rájöttem, hogy mekkora kincs, ha az ember meg tudja ismerni önmagát. Később pedig ennek a tudásnak a birtokában tud az ember belemenni egy komoly kapcsolatba” – mondta el Kállay Kati.

Egy párkapcsolatban bizonyos téren formáljuk egymást, de mégis mi az a terület, amelyben érdemesebb szabadon hagyni a másikat?

„Nagyon sok olyan kapcsolatot láttam, amikor a hívő fél azt mondta, hogy megtéríti a másikat és még több olyat láttam, amikor ez nem sikerült. Szerintem az régen rossz, ha egy párkapcsolatról missziós lehetőségként gondolkodunk, hogy majd megtérítjük a másikat” – árulta el tapasztalatait Martí Zoltán.

Az adásból többek között az is kiderül, hogy kinek mi a véleménye az online ismerkedésről és ki az, aki nem támogatja, de mégis így találta meg a párját. Vagy éppen az, mennyire fiatalon érdemes elköteleződni?

 

Borítókép - Fotó: Rido | Dreamstime.com
Szóval
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás