2021. 11. 12.

Uram, kérlek, sírj velem!

Hogyan tudunk Istenhez kapcsolódni akkor, mikor nem vagyunk a legjobb formánkban? Íme egy olyan dicsőítő dal, ami egyszerre szól a saját fájdalmainkról, és mutat Istenre!

A legtöbb dicsőítő dal pörgős, vidám hangulatú, pedig az élet nem csupán ilyen pillanatokból áll. Mintha ezzel azt üzennék a dalszerzők, hogy Isten elé nem állhatsz szomorúan; mintha Isten előtt is meg kéne felelnünk oly módon, hogy eljátsszuk, minden rendben és nagyon jól vagyunk, miközben felemészt bennünket belülről a fájdalom. Vagy, mintha azt üzennék, hogy még ha most szomorú is vagy, gyorsan kapd össze magad, felejtsd el a fájdalmad és dicsőítsd Istent. De ez nem mindig megy ilyen könnyen. Ha épp magunk alatt vagyunk, nehéz lehet egy vidám keresztény dalt meghallgatni, mert nagyon nem passzol az aktuális állapotunkhoz.

Jó hírem van, mert Isten nem várja el, hogy megjátsszuk magunkat előtte, és jókedvet erőltessünk magunkra. A másik jó hírem pedig, hogy egy keresztény ír zenekar, a Rend Collective Weep with me című lassú, szomorú, ugyanakkor előremutató slágere úttörőként mutatja be, mit kezdjünk magunkkal és Istennel, ha valami nagyon fáj. Nem csupán azt képviseli, hogy dicsőítsük Istent a fájdalmaink közepette is, hanem egyenesen arra kéri az Urat, sírjon velünk együtt a fájdalmainkban. Ezenfelül arról is énekel az együttes, hogy egyszerre lehetnek jelen bennünk a kételyek (a szöveg egy pontján ezt kérdezi az énekes: Uram, hallasz Te engem egyáltalán?), és mégis, e kételyek között is lehet hitünk Isten jóságában.

Ha nehézséggel, hitbeli kételyekkel küzdesz, kiengednéd magadból a fájdalmakat, akkor hallgasd meg ezt a dicsőítő dalt, melynek magyarra fordítva így szól az első két versszaka és a refréne:

hirdetés

“Sírj velem,

Uram, kérlek, sírj velem,

Válaszok nem kellenek,

Csak tudjam, hogy törődsz velem.

 

Halld az ellenvetésem,

Figyelsz Te rám egyáltalán?

Uram, megküzdök Veled,

De nem engedlek el.

Tudod, hogy hiszek;

Segíts az én hitetlenségemen!

 

Mégis áldalak,

Mégis Rólad énekelek.

Itt a sötétben, felajánlom a dicsőítésem.

Ami igaz a világosságban,

Az igaz a sötétben is.

Te jó vagy és kedves vagy,

És törődsz az én szívemmel.

Uram, hiszem azt,

Hogy Te sírsz velem.”

Zenék
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás