2021. 11. 03.

A jó pap fogalma, “Tinder-mise” – és egy új podcast a 777-en!

“Szóval” címen új podcastet indít a 777, amelyben Tóth Márton, Kállay Kati és Martí Zoltán beszélgetnek! 

Az elmúlt év egyik számunkra legizgalmasabb újítása volt, hogy az olvasói adományoknak köszönhetően podcastek készítésébe kezdhettünk. Ebben a műfajban nem írunk, hanem beszélünk azokról a kérdésekről, amelyek bennünket foglalkoztatnak. A meglévő sorozataink – Szerintünk, Kettőskereszt – mellé egy újabb érkezik, amelynek címe “Szóval“: Tóth Márton, Kállay Kati és Martí Zoltán kötetlenül beszélgetnek aktuális kérdésekről, számunkra fontosnak gondolt témákról.

Az első részben máris belecsapunk a közepébe, hiszen szóba kerül a jó pap definíciója, valamint a “Tinder-mise” jelentése is:

hirdetés

Az adás elérhető a Spotify, a Google Podcast és az iTunes felületén is. Iratkozzatok fel ránk az általatok kedvelt platformon, hogy ne maradjatok le a legújabb epizódokról! Ha tetszett az adás, akkor pedig hagyjatok értékelést és osszátok meg, hogy mások is könnyen megtalálhassák!

Kállay Kati:

“A nagy eszmecseréink közepette szeretném megosztani veletek, hogy az élet alapvető dolgairól jó ha beszélgetünk és fontos, hogy büszkék legyünk arra, hogy mindezeket a keresztény értékrend tükrében élhetjük meg. A huszass éveimbe belépve egyre fontosabbnak látom, hogy megszólítsunk másokat és önmagunkat is. Erre törekszem ebben a podcastben és egyébként a mindennapjaimban is joghallgatóként.”

Tóth Márton:

Tanárnak készülve, cserkész vezetőként vagy épp kommunikációval foglalkozva is ugyanaz motivál: ami jó, ami érték, ami segítheti a másikat, azt jó vele megosztani, neki megmutatni, s még jobb, mikor ennek a gyümölcse is látszik. Persze legalább ennyire jó másoktól tanulni. S mivel a hit valóban nem csak magánügy, hanem kapcsolat és közösség is, átszövi az életünket, ott van a reggeli kávézásainkban, teázgatásainkban és az esti baráti sörözéseinkben is, örülök, ha ilyesmiről beszélgethetünk. Ha meg ezt mások is hallgatják meg szeretik, az a bónusz. 

Martí Zoltán:

Furcsa érzés egy olyan projektben lenni, amelynek én vagyok a legrutinosabb tagja – legalábbis az életkor alapján. Kati és Marci többször is bizonyították, hogy nem ijednek meg a mikrofon látványától – elég csak a ForrásPontra gondolni – értékeiket örömmel osztják meg másokkal is. Hiszem, hogy egy nagyon jó triót tudunk alakítani, ahol sokszor érveket ütköztetve, akár vitázva is beszéljük meg az általunk fontosnak gondolt kérdéseket. Szóval hallgassatok minket!

Ha Youtube-on hallgatnád az első részt:

 

Szóval
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2021. 11. 04. 22:14

    Nagyszerű, hogy már ti is a Tindert reklámozzátok… Ha a provokatív cím volt a cél, akkor az sikerült.
    (Nem, nem tudom mit takar az a “Tinder-mise”, de úgy vélem hogy semmi jót. És nem hallgattam meg a podcastet és nem is fogom, nincs időm ilyen marhaságokra. Belenéztem volna, de azt se bírtam kivárni, hogy az intrón túljussunk (nem nyugdíjas vagyok.) Hogy lehet valamiről 30 percet locsogni??? Ha van értelmes gondolatotok, azt írjátok le, és akkor majd elolvasom, az 1 perc. Aki meg nem tud írni, vagy tud, de az írástudatlanokhoz akar szólni, arra én nem vagyok kiváncsi.)