2021. 10. 27.

Maszkviselésre és az oltás felvételére kérik a híveket az evangélikus püspökök

Az evangélikus egyház püspöki tanácsa körlevelet adott ki a jelenlegi járványhelyzetre vonatkozóan, melyet változtatások nélkül közlünk.

Ma van a reformáció második nemzedékéhez tartozó lelkész, Philipp Nicolai emléknapja. Nevéhez fűződik énekeskönyvünk két korálja, sokak szerint a legszebbek (és a leghosszabbak). A 361. és a 493. szövege és dallama egyaránt tőle származik. Utóbbi a régi fordításban így kezdődött: „Vigyázzatok, azt kiáltják / Az őrállók, s zengjen imádság.”

Egyházunk őrállóiként szólunk most gyülekezeteinkhez és intézményeinkhez. Istennek hála, az elmúlt hónapokban a járvány hatásait nem éreztük annyira, lehetőség volt ünneplésre, együttlétre. Most az óvatosság kora jön el.

Ismételten kérünk mindenkit, hogy a zárt helyen tartott alkalmakon viseljen maszkot. Aki most gondolkodik a következő oltás (vagy akár a legelső) felvételén, tegye meg!

Az idézett ének utolsó felszólítását is vegyük komolyan: zengjen az imádság az egyház megújulásáért, a közösségek megerősödéséért, a teremtett világért, a járvány végéért, a betegekért, gyógyítókért, hozzátartozókért, valamennyiünkért!

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök
Kondor Péter püspök
Szemerei János püspök

Budapest–Győr, 2021. október 26.

Borítókép: Sanga Park | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Ben 2021. 10. 28. 08:35

    Nem gondoltam hogy 1 év alatt ekkorát fordul minden. Valamikor még csodáltam a 777-et és a fiatalos szerkesztőségét, mostanra nem több egy nagy szavakat üres tartalommal közvetítő tucat-oldalnál, amely ugyanúgy a propaganda gépezetet szolgálja.
    Végre tisztázódott hogy a 777 beállít az árulók soraiba, és értelmetlen olvasni. Miért is csodálkozok rajta? Hiszen a hivatalos egyház a kezdetektől benne van az emberek megtévesztésében… én ostoba.