2021. 10. 23.

Új védőszentje lehet a jegyespároknak

Az újonnan boldoggá avatott Sandra Sabattini 22 éves korában tragikus körülmények között életét vesztette. A fiatal menyasszony élete példaértékű lehet mindannyiunk számára.

A szentek hosszú listáján nem sokan vannak, akiket eljegyeztek, de soha nem házasodtak meg. Még ritkább egy szent, aki jegyessége alatt hunyt el. Boldog Sandra Sabattinivel azonban ez a helyzet. A fiatal lány mélyen elkötelezte magát Isten iránt. Nagy szíve volt és tinédzserként gyakran adott a szüleitől kapott zsebpénzből a szegényeknek, szinte semmit sem hagyva magának.

Az volt az álma, hogy orvosi misszionárius legyen. Egyszer ezt mondta:

„A jótékonyság a szemlélődés és a cselekvés szintézise, amelyben a menny csatlakozik a Földhöz, ahol az emberek csatlakoznak Istenhez.”

Amikor részt vett egy közösségi találkozón, megismerkedett egy Guido Rossi nevű fiatalemberrel, akivel szerelmesek lettek egymásba. Hasonlóan gondolkodtak a szegényekkel kapcsolatos segítségnyújtásról is, és eljegyezték egymást.

1984 áprilisában azonban Sandra életét vesztette, amikor XXIII. János pápa közösség találkozójára tartott. Miután kiszállt az autójából, egy másik autó elütötte, és május 2-án a kórházban meghalt 22 évesen.

Szentséges élete sokak számára inspiráció marad, és a fiatal jegyespárokhoz fűződő egyedi kapcsolata tökéletes közbenjáróvá teszi őt. Imádkozzunk mi is a jegyesekért!

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: Aleteia
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás