2021. 10. 13.

77 nap hála – A 777 közös kihívásra hív

Sűrű az életünk, és sokszor alig van időnk kifejezni a számunka fontos embereknek, mennyire hálásak vagyunk értük. Ezért született meg a #77naphála nevű közös kihívás. 77 nap, amikor éreztetheted, mennyire szereted a párod, a barátaid, az anyukádat – bárkit. Az csak a ráadás, hogy eközben tudatosítod, milyen sok okod van a hálára.

Reggel rohanás a munkába. Este hullafáradtan hazaesés. Napközben jó esetben egy telefonálás a szeretteinkkel, az is valószínűleg arról, mit kell venni a boltban vagy ki fizeti be a telefonszámlát. Egy percben, hisz a meeting mindjárt kezdődik. De előtte még fel kell törölni a kávét, ami a nagy sietségben kifolyt az asztalra… 

Sokunk életében ismerős lehet a hétköznapok mókuskereke, miközben feszülten lüktet bennünk, hogy az igazán fontos dolgokra – például a szeretetünk kifejezésére és megélésére – nem marad idő. Ezért találtuk ki a következő kihívást, amelynek a címe: #77naphála.

A közös kihívás lényege, hogy válaszd ki egy szerettedet, akinek nem tudod elégszer kifejezni, mennyire hálás vagy érte. Ülj le, vegyél elő egy papírt, egy tollat, és írj össze (egymás alá, hogy legyen hely kivágni) 77 dolgot, amit szeretsz benne. Ha megvan, vágd ki egyesével, amiket leírtál, majd tedd bele a cetliket egy kis dobozba vagy befőttesüvegbe: innen tud majd húzni minden nap. 

Miket írj fel? Nem kell nagy dolgokra gondolni, hidd el, sokszor a legegyszerűbb gondolatok a legnagyszerűbbek – főleg, ha azok a szeretetünkről szólnak! Mindez nem vesz sok időt igénybe, és gondolj bele: ha megvan a 77 cetli, onnantól több mint 2 hónapig minden nap örömet tudsz szerezni a szerettednek.

hirdetés

Csak pár tipp:

  • szeretem a mosolyod
  • hálás vagyok, hogy szombatonként elmegyünk együtt sétálni
  • szeretem, ahogy öltözködsz
  • hálás vagyok az erős hitedért
  • szeretem a bátorságodat
  • hálás vagyok, hogy a szülinapomon mindig meglepsz valami személyessel

Egy másik variáció: ne csak azt írd le, miket szeretsz a másikban, hanem a 77 cetlit töltsd meg közös programötletekkel. Ezek működhetnek akár kuponként is, amelyeket az illető bármikor beválthat.

Például:

  • közös sütés
  • társasozás
  • filmezős este forró italokkal
  • őszi túra a hegyekben

 

Felidézhetsz közös emlékeket is: ha egy időben gyűjtötted például a mozijegyeket vagy a karszalagokat, lehet egy-egy ilyennel is fűszerezni a 77 napot.

A lehetőségek száma végtelen! A lényeg: 77 napon keresztül minden nap húzhasson valami kedvességet az illető, amely emlékeztetni fogja, mennyire szereted őt és milyen módokon szeretnél vele közös időt tölteni a jövőben. Természetesen választhatsz több embert is, akiknek örömet szeretnél szerezni ezzel a kreatív és egyébként pénzbe sem kerülő kedvességgel.  

Mivel a kihívás közös, arra hívunk titeket, hogy ha van kedvetek, osszatok meg egy vagy több képet a 77 nap folyamán a #77naphála hashtaggel. Rátok bízzuk, hogyan mutatjátok be, ti hogyan valósítottátok meg a kihívást. Hajrá!

 

Borítókép - Fotó: Kritchanut | Dreamstime.com
777 kihívás
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás