2021. 09. 30.

Hittel a ringben – Olekszandr Uszik az ellenfeleiért is imádkozik

Olekszandr Uszik megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét, majd hitéről tett tanúságot. Az ökölvívó szerint a boksznak egyáltalán nem az erőszak a lényege, ezért ő szeretetben küzd meg ellenfeleivel – kétségtelen, hogy a szeretet egy különleges megnyilvánulásaként.

Szombaton az ukrán Olekszandr Uszik egyhangú pontozással győzte le a brit Anthony Joshuát a Londonban rendezett profi ökölvívómérkőzésen, amelynek tétje a nehézsúly világbajnoki címe volt négy nemzetközi szervezetnél, a WBO-nál, a WBA-nél, az IBF-nél és az IBO-nál.

A győzelem után az ukrán bokszoló így nyilatkozott a Sky Sportsnak: „Ezzel a küzdelemmel egyedül az én Uramat, Jézus Krisztust akartam megdicsőíteni, és elmondani mindenkinek, hogy a dicsőség és ez a győzelem az Övé.”

hirdetés

Uszik elkötelezett keresztény, gyermekkorában egy súlyos betegség kapcsán került közel Istenhez. Ortodoxként rendszeresen jár templomba, mérkőzései előtt is mindig imádkozik, ahogy ezt a szombati címmérkőzésen is tette.

Egy idei dokumentumfilmben Uszik elmondta: „Nem vagyok erőszakos a mérkőzéseken az ellenfeleimmel szemben. Egyszerűen csak bokszolunk. Minden mérkőzés előtt arra kérem Istent, hogy ne csak engem segítsen a ringben, hanem az ellenfelemet is. Isten adta nekünk ezt a sportot is, de azt nem mondta, hogy legyél erőszakos, hogy üssed, ahogy csak tudod, hogy gyűlöld az ellenfeled. Nem, én szeretetben küzdök meg velük.”

Korponai Gábor

Borítókép - Fotó: Gints Ivuskans | Dreamstime.com
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás