2021. 09. 28.

“A cserkészet pártpolitikától mentes” – közleményt adott ki a Magyar Cserkészszövetség

Közleményt adott ki a közelgő országgyűlési választásokat megelőző kampányidőszak okán a Magyar Cserkészszövetség, amelyben többek között arra hívja fel a cserkészek figyelmét, hogy pártrendezvényeken nem megengedett a cserkészegyenruha viselése. A nyilatkozat ugyanakkor buzdítás is, hogy a cserkészek éljenek állampolgári kötelességükkel és lehetőség szerint majd menjenek el szavazni. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

“A cserkészet pártpolitikától mentes ifjúsági mozgalom.

A Magyar Cserkészszövetség vallásos ifjúságnevelése során felelős állampolgárokat nevel. Tevékenységünk  fontos része a társadalmi felelősségvállalásra és a demokráciára nevelés. Cserkészeinket arra biztatjuk, hogy legyenek tájékozottak a közéletben, gyakorolják állampolgári kötelességeiket és jogaikat, így minden demokratikus választás alkalmával éljenek szavazati jogukkal. Minden állampolgár, így minden cserkész pártpreferenciája, bármely jelölt esetleges támogatása azonban saját magánügye. 

A hazánkban közelgő országgyűlési választásokat megelőző – már jelenleg is zajló – kampányidőszakban előfordulhat, hogy cserkészeink politikai szereplőkkel találkoznak. Minden politikai szereplőt arra kérünk, hogy tartsák tiszteletben a cserkészet pártpolitikai semlegességét, és előzetes engedély nélkül ne készítsenek, ne tegyenek közzé rólunk, tagjainkról készült felvételeket. Amennyiben a felvétel készítésére a résztvevő cserkészek engedélyt adtak, annak nyilvános felhasználásáról egyeztessenek a Magyar Cserkészszövetséggel (kommunikacio@mcssz.hu).

hirdetés

Felhívjuk tagságunk figyelmét arra, hogy ahogyan Szövetségünk megalakulása óta mindig is: pártrendezvényeken, kampányeseményeken nem megengedett tagjaink számára a cserkészegyenruha viselése. Kérjük az ilyen jellegű események szervezőit, hogy tartsák ezt tiszteletben!

Jelen állásfoglalásunkat nyilvánossá tettük a Magyar Cserkészszövetség tagsága számára, és elektronikus formában elküldtük a parlamenti pártoknak.

A témában korábban már adtunk ki közleményt (2019), melyet most megerősítünk.

Magyar Cserkészszövetség”

Forrás: cserkesz.hu

Borítókép - Fotó: Dreamstime
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás