2021. 09. 18.

Hitéről tett tanúságot a paralimpiai bajnok atléta

A dél-afrikai sportoló, Anrune Weyers a tokiói paralimpián megvalósította álmát, hogy Istennel futva szerezte meg az aranyérmet. Története és sugárzó hite számunkra is példa lehet.

Izgalmas időszakon van túl Anrune Weyers, ugyanis a dél-afrikai sportoló nem sokkal a tokiói paralimpia előtt fertőződött meg koronavírussal. Ennek ellenére mégis ott lehetett Japánban, ráadásul megnyerte a 400 méteres síkfutást a T47-es kategóriában. De hogy miért is érdekes mindez számunkra a 777 felületén? Nos, Weyers-nek az volt az álma, hogy Istennel fusson a paralimpián, ami sikerült is neki, ráadásul a célban sem feledkezett meg Őróla, ez a hozzáállás pedig mindannyiunk számára példaértékű lehet.

„Futni és lélegezni nagy ajándék számomra. Eléggé elborítottak az érzelmeim, mert nem egyedül tettem ezt. Minden dicsőség Istené” – nyilatkozta a News24 televíziós csatornának.

A dél-afrikai atléta két hónappal a paralimpia előtt lett koronavírusos, és bár néhány héttel korábban kapta meg az oltást, attól tartott, hogy lemaradhat élete nagy versenyéről. Azonban bízott abban, hogy túljut ezen a nehéz időszakon.

„Isten velem volt, amikor elkaptam a koronavírust. Akkor azt hittem, hogy szertefoszlik az álmom és nem lehetek majd ott a paralimpián. Ő azonban eljött velem ide és valóra váltotta az álmunkat.”

Még a játékok előtt, egy augusztusi Instagram-posztjában így írt a helyzetéről:

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anruné Weyers (@anrune01) által megosztott bejegyzés

„Sokszor voltam fent és lent, de hálásan mondhatom, hogy Isten mindig hű volt hozzám és jóban-rosszban mellettem állt.”

„Nagyon hálás vagyok azért az útért, amelyet Isten szánt nekem” – árulta el ezt már a Sports Spectrumnak. „Megmutatta nekem, hogy ezen az úton velem van. Az atlétikában kamatoztatott tehetségemet nem csupán arra használta fel, hogy érmet nyerjek és győzzek, hanem arra is, hogy Hozzá közelebb kerüljek. Tudom, hogy ezt Vele értem el.”

Bár a fertőzés következtében sokáig magasabb volt a pulzusa a kelleténél, a sprinter kitartott a végsőkig és ennek meglett az eredménye.

„Folytatom a futást, amíg nem fejeztem be azt, amit Isten szeretne általam tenni. Ő egyre közelebb húz magához és megmutatja valóságos szeretetét. A sötétség világában fény akarok lenni.

Szeretnék Krisztus arca lenni mindenki számára, hogy megmutassam nekik: Isten ott van mellettük, úgy, ahogy mellettem is.”

Weyers tanúságtételével, amelyben látszik sugárzó hite, számunkra is példa lehet, ha úgy érezzük, rossz a helyzetünk vagy nem érjük el a célunkat. Ugyanis ekkor is van, aki mindig mellettünk lesz. Nekünk csak oda kell fordulnunk Őhozzá.

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: BOB MARTIN / OIS/IOC / AFP
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás