2021. 09. 15.

Bombariadóval fenyegették a texasi életvédőket

Biztonsági okokból ki kellett üríteni a Texas Right to Life irodáját, miután egy robbantással fenyegető e-mailt kaptak.

Pénteken a texasi székhelyű, az új, szigorú abortusztörvényt szorgalmazó Texas Right to Life életvédő szervezet irodáját bombariadó miatt kellett kiüríteni, adta hírül a The Christian Post.  A szervezet pénteken egy robbantással fenyegető e-mailt, majd egy gyanús csomagot kapott. A csomag végül nem tartalmazott robbanószerkezetet, azonban a bombariadó már önmagában bűncselekmény, terrorcselekménynek minősül és ehhez mérten 4000 dollár pénzbírsággal és egy év börtönnel büntetendő.

Nem sokkal az események után a szervezet közleményt adott ki, melyben a fenyegetést a korábban életbe lépett abortusztörvénnyel hozza kapcsolatba.

„Sokan még mindig dühösek az új törvény miatt és próbálnak bennünket elhallgattatni. Megvetnek minket, amiért életvédő törvényről beszélünk…

haragjuk és gúnyolódásuk azonban nem akadályoz minket, hogy megvédjük a várandós nőket a hazugságoktól és a kiabálásuk nem tántorít el attól, hogy a gyermekeket védjük.”

Az egy hete életbe lépett törvény az Amerikai Egyesült Államok eddigi egyik legszigorúbb abortusztörvénye. A „szívhang-törvénynek” is nevezett jogszabály az első szívhangtól, vagyis a 6. héttől tiltja a magzatelhajtást.

A törvény nagy port kavart és az abortuszpártiak heves tiltakozását váltotta ki az államban. A The Daily Wire szerint az Igazságügyi Minisztérium hivatalosan is megtámadja az új törvényt, melyet alkotmányellenesnek tartanak.

Forrás: christianpost.com dailywire.com

 

Hírek Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás