2021. 09. 05.

A misztérium – lenyűgöző sorozat készült a szentmiséről

Képi világában és tartalmában is egyedülálló sorozatot készített a közmédia a szentmiséről: “A misztérium” névre keresztelt, nyolc részből álló kisfilmekben Barsi Balázs ferences szerzetes, Farkas László dunakeszi plébános és Versegi Beáta szerzetesnővér szólal meg.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kezdetéhez igazítva mutatta be a közmédia “A misztérium” című sorozatot, amelyben nyolc perces kisfilmekben beszél a szentmiséről Barsi Balázs szerzetes, Farkas László atya és Versegi Beáta szerzetesnővér. Rendkívül igényes képi világgal, kiváló vágással és – ami a legfontosabb – mély lelkiséggel készült alkotás született. A kisfilmeket szeptember 12-ig mutatja be a Duna Televízió és a Duna World, valamint erre a Youtube-csatornára is felkerül. A misztérium részeit a 777 is szemlézni tervezi.

Az első részben Barsi Balázs atya egyik gondolata:

hirdetés

“Azért kell sok szentmisén részt venni, mert egy “igazi” lesz. Mindegyik igazi, de számodra lesz majd egy, amelyiket érezni fogod. Nagyon jó lenne a fiataloknak elmondani, hogy legyenek türelemmel. Mert azt mondják, hogy “nem érzik”, de a legnagyobb dolgokat nem érezni kell. Majd érezni fogod. Az igazság megszabadít téged.”

 

 

Borítókép - Fotó: Youtube
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Wolf János 2021. 09. 06. 21:06

    Egész müvészete,életfelfogása, értékrendje példaképpé teszi,egyszer használatos ,tucatcelebek ellenpontjaként.Isten óvja,áldja meg családját,születendő gyermekeit.