2021. 09. 03.

,,Ő itt Jézus. Ön Júdás?” – alaposan megtréfálta a The Chosen rendezőjét Ferenc pápa

Jó hangulatú, vidám beszélgetés keretein belül találkozott Ferenc pápa a ,,The Chosen” című sorozat rendezőjével és főszereplőjével. A Jézust alakító katolikus színész számára egy régi álom volt az egyházfővel való találkozás.

Az elmúlt időszakban a 777 is sokat foglalkozott a ,,The Chosen” című sorozattal, amely az első olyan többévados sorozat, mely Jézus életét mutatja be. A nézők adományaiból készült alkotás immáron ötven nyelven érhető el – ide kattintva – , hatalmas nézettségre és ismertségre tett szert. Nem véletlenül, hiszen elgondolkodtató, de mégis humoros és szórakoztató, mi tényleg csak ajánlani tudjuk.

Több évados TV-sorozat készül Jézus életéről

hirdetés

Augusztusban a film rendezője és főszereplője a Vatikánban járt, ahol rövid időre találkozhattak Ferenc pápával is. A Jézust alakító Jonathan Roumie katolikus, míg a rendező Dallas Jenkins protestáns, mindketten nagy örömmel találkoztak az argentin egyházfővel. Először Jonathan lépett oda hozzá, papírból ,,puskázott” spanyol nyelvű üzenettel lepte meg Ferenc pápát:

,,Az a megtiszteltetés ért, hogy Jézus szerepét alakíthattam a ,,The Chosen” című tévésorozatban” – mutatkozott be szerényen a most már világhírű színész. A Szentatya rögtön egy nagyon mély üzenettel reagált: ,,Utánozza Őt, találja meg Őt, és tegye Önt boldoggá” – fejezte ki jókívánságát a katolikus egyház vezetője.

Néhány pillanattal később Dallas Jenkins rendező is melléjük lépett, Ferenc pápa pedig zseniálisan reagált a szituációra:

,,Ő itt Jézus – egy határozott igen jött válaszként mindkettejüktől, majd ezt követően a pápa a rendező felé fordult hatalmas mosollyal: ,,Akkor Ön Júdás?”  Dallas Jenkins nagyot nevetve reagált, értette a viccet, majd hozzátette, hogy ő protestáns, aki mindenkinek készíti a filmet, aki Jézust szereti.

,,Gyermekkori álmom vált valóra, mindig is szerettem volna találkozni a pápával. Váltottunk néhány szót, csodálatosan vicces volt és csak úgy áradt belőle az öröm. Ez igazi áldás volt számomra” – nyilatkozta Jonathan Roumie. ,,Három dolgot szeretnék igazán közvetíteni: Isten szeretetét, irgalmát és könyörületét. Azt hiszem, hogy ez a lényege annak, hogy kicsoda valójában Isten. Ha mi emberek több ilyen tulajdonságot tudnánk magunkévá tenni, akkor a világ egy sokkal jobb hely lenne.”

,,A Chosen a katolikus egyházban is népszerű lett, és habár én protestáns vagyok, nincsen személyes kapcsolatom a pápával,  nagy megtiszteltetés volt vele találkozni” – foglalta össze az érzéseit Dallas Jenkins rendező.

Az első két évadot követően már a harmadik is készül, várhatóan 2022 elején mutatják be.

Borítókép - Fotó: Youtube
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás