2021. 08. 30.

Az FBI muszlim tanácsadójaként harcolt a szélsőségek ellen, az élete örökre megváltozott, amikor Jézus megszólította

Hedieh Mirahmadi, volt muszlim hívő az FBI tanácsadójaként dolgozott, hogy elpusztítsa a szélsőségeseket az iszlámon belül, belül mégis üresnek érezte magát. Hedieh, amikor azt mondták neki, hogy a pokolban fog szenvedni, és az örökkévalóságban a hajánál fogva lógni, amiért eltávolította a haját fedő kendőt, úgy döntött, ideje elhagynia az iszlámot. Amikor Istenhez kiáltott, hallotta, hogy Jézus hallható hangja válaszol kiáltásaira. Ettől a pillanattól kezdve az egész élete megváltozott. 

„Az iszlámban Isten nem az Atya, hanem a mindenkori Bíró, tőlünk távol ül és megítél minden egyes dolgot, amit teszünk.” – meséli a CBN interjújában Hedieh, aki egyetemista lányként vette fel az iszlám vallást.  

Hedieh szülei az amerikai álmot keresve költöztek Iránból az Egyesült Államokba. Álmaik valóra is váltak, a kislány a hírességektől és gazdag emberektől hemzsegő Beverly Hillsben nőtt fel. Bár világi értelemben mindenük megvolt, Hedieht bűntudat gyötörte, amiért mégis szomorúnak érezte magát. 

hirdetés

„Mindig azon tűnődtem, hogy mi volt az az űr a szívemben, ami miatt üresnek éreztem magamat.” – mondta. 

Egyetemistaként Hedieh abban reménykedett, hogy talán a vallás fogja ezt az űrt betölteni az életében.  Édesapja és akkori barátja hatására az iszlám felé fordult. Először egy nagyon szélsőséges közösségben találta magát, amely számára teljesen idegen volt. Ezek után fordult az iszlám egyik irányzatához, a szúfizmushoz, ami már sokkal szimpatikusabb volt neki. 

A jogi egyetem után elkezdett jelentéseket írni a szélsőséges iszlám irányzatokról, majd a karrierje az FBI-ba vezetett, ahol a terrorizmus megelőzésén dolgozott. 

„Úgy éreztem, hogy a hazámnak és a hitemnek is segítségére vagyok.” – emlékezett vissza.

Teltek az évek, Hedieh megházasodott és született egy kislánya is. Bár betartotta hitének az előírásait, mégsem érezte magát boldognak. 

„Egy soha el nem múló igyekezet volt bennem arra vonatkozóan, hogy kontrollálhassam a testi vágyaimat, a viselkedésemet, és így közelebb kerülhessek Istenhez. Mindig féltem attól, hogy mit fog gondolni rólam Isten, vagy hogyan fog megítélni.” – emlékezett vissza. „Ez egyáltalán nem a szeretetről szól. Folyamatosan imádkozol egy Istenhez, aki nem válaszol neked.”

Idővel a frusztrációja egyre nőtt. Bár kitartóan igyekezett, a hite nem adott biztosítékot neki az üdvözülésre. 

„Ami életem legfontosabb célja lett volna, abban egyáltalán nem voltam biztos, hogy valaha is elérem.

Ahogyan egyre idősebb lettem és a lányom is egyre nőtt, ez olyan súlyként nehezedett rám, hogy már elviselhetetlen volt.”

22 év után Hedieh levette a haját fedő kendőt, amiért azt mondták neki, hogy a pokolra fog kerülni. Ennek hatására Hedieh elhagyta az iszlámot, amivel korábbi élete teljesen újraértékelődött: elveszettnek érezte magát, miközben szíve mélyén továbbra is vágyott arra, hogy Isten az életének a része legyen. Egy nap az interneten talált egy keresztény prédikációt, amiben a lelkész arról beszélt, hogyan lehet az embernek személyes kapcsolata Istennel Jézuson keresztül. 

A hallottak megindították és összezavarták. Az előadás meghallgatása után leborult a földre és kétségbeesetten imádkozni kezdett: „A földön voltam és imádkoztam abban a testhelyzetben, amiben a muszlimok szoktak. Sírtam és azt kértem Istentől, hogy mutassa meg nekem magát, mert teljesen meg vagyok zavarodva abban, hogy ki is Ő valójában.

Ez volt az az imádság, amikor ott, a hálószobámban, tisztán hallottam Krisztus hangját. 

Azt mondta: „Hedieh, én vagyok!” Rendkívüli érzés volt, még most is úgy élem meg, mintha tegnap történt volna. Tudtam, hogy attól a pillanattól kezdve sosem leszek már ugyanaz.”

Egyre több prédikációját hallgatta meg a lelkésznek és a Bibliát is elkezdte olvasni, melyen keresztül olyan személyesen szólt hozzá Isten, ahogyan soha azelőtt:

„Eljutottam arra a pontra, amikor el kellett fogadnom, hogy Jézus az Úr és Ő váltott meg engem.”

Hedieht nem sokkal azután megkeresztelték abban a templomban, aminek az igehirdetéseit online hallgatta. Hedieh állítja, hogy olyan kapcsolata van Istennel, amit korábban el sem tudott volna képzelni. Tanúságtételét azért osztja meg a világgal, hogy másokon is segíteni tudjon.

Könnyek között és elcsukló hangon meséli a videóban, Jézus hogyan változtatta meg az életét, és hogyan tudja keresztény hite a nehézségeken átsegíteni. Bár sokszor elgondolkozik rajta, hogy miért éppen akkor talált rá Jézus, amikor, de úgy gondolja, hogy az a fiatal lány, aki egykor volt, nem lett volna képes megtenni azokat a dolgokat, amiket Isten most bíz rá. 

A teljes angol nyelvű tanúságtételt itt lehet megtekinteni:

Borítókép: YouTube
Tanúságtétel Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás