2021. 08. 17.

Megtalálták egy fiú 82 éves, Jézushoz írt levelét

Egy kisfiú Jézushoz írt levelét, amely 82 éve, a második világháború elején íródott, nemrégiben találták meg Franciaországban egy bútor fiókjának legalján.

1939. december 17 -e volt. A kis Pierre, a dél-franciaországi Tarn megyéből, azon belül Mazamet városából ezt írta:

„Kedves kis Jézusom, kérlek, készíts fel engem az elsőáldozásomra, de ezúttal ne játékokat hozz nekem; azért hozom ezt az áldozatot, hogy köszönetet mondjak neked és arra kérjelek, viseld gondját Édesapámnak! Kérlek, hamarosan legyen vége a háborúnak, hogy ne kelljen többé messzire mennie a harcok miatt.”

82 év után, a régi éjjeliszekrényben hagyott levelet egy másik család találta meg. A gyermek hitétől meghatódva úgy döntöttek, megkeresik a szerzőt.

hirdetés

Laura, a ház új tulajdonosainak lánya a közösségi médiához fordult, hogy megkeresse Pierre-t, és visszaküldje neki Jézushoz intézett levelét:

„Egy kis kincsre bukkantunk a ház egyik régi bútorában. Szeretnénk megkeresni a tulajdonosát vagy családtagját, hogy ezt a nagyon megható levelet átadjuk neki.”

A Famille Chretienne francia katolikus honlapon megjelent jelentés szerint Laurának kevés információja volt ahhoz, hogy megtalálja az üzenet íróját. Csak a levél dátumát és helyét tudta, valamint Pierre és a testvére, Joseph keresztnevét, mert Pierre megemlítette őt a levélben.

Mielőtt a közösségi médiához fordult, a család megkereste a ház előző tulajdonosát, hogy megtudja, ki volt a bútor tulajdonosa. Ezek után információkat kértek az egyházmegyétől és a városi iskolától, de sajnos sikertelenek voltak a próbálkozásaik.

Laura ezért a Facebookra írt egy bejegyzést a történetről. Üzenetét több mint 7000 alkalommal osztották meg. Néhány nappal később kapcsolatba lépett Pierre lányával.

Laura ekkor megtudta, hogy Pierre 7 éves volt, amikor a levelet írta. A férfi még mindig Mazametben él, de kevés emléke van gyermekkoráról. Azonban a család számos más dokumentumot is talált, amelyek azt mutatják, hogy ő az üzenet szerzője, beleértve az elsőáldozásról és bérmálásról készült feljegyzéseket.

Meglepő a lélek érzékenysége, amellyel a gyerekek az első szentáldozásra készültek. Valójában Pierre is ezt írta: „Kis Jézusom, várlak! Áldd meg mindazokat, akiket szeretek.”

Forrás: Aleteia

Ujhelyi Dóra

Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás