2021. 08. 04.

Világcsúccsal győzött, Istennek adott hálát a fiatal olimpikon

Sydney McLaughlin amerikai versenyző világcsúccsal győzött női 400m-es gátfutáson szerdán a tokiói olimpia atlétikai versenyein. A hívő sportoló nyíltan felvállalja hitét és vallja, hogy bármilyenek is legyenek a körülményei, a tudat, hogy Isten vele van, békességet ad neki.

McLaughlin 51.46 mp-cel saját, idén júniusban futott 51.90 mp-es csúcsát javította meg a 400m-es gátfutáson. A 21 éves versenyző erről így nyilatkozott: 

„Hatalmas izgatottságot éreztem és végtelen hálát” – mondta. „Mindent Istennek köszönhetek, a családomnak és a csapatomnak. Még mindig alig hiszem el, de ez valójában tényleg csak hit, a folyamatba vetett bizalom, és

látom, ahogyan a kemény munkám és az Istentől kapott tehetségem megmutatkozik.”

McLaughlin mindig nyitottan állt a versenyzésből adódó lehetőségekhez és kihívásokhoz. Május 16-án egy Instagram posztban kiemelte, hogy ebben legerősebb támasza az Úr.

„Vannak napok, amikor túltengenek a baráti kapcsolatok és a tőlük érkező támogatás az életben. Másokról viszont nem is tudnád, hogy léteznek. Különösen egy bizonytalansággal teli világban hatalmas felüdülés megtalálni az igazi stabilitást Jézusban. Emberként az erőfeszítéseinket folyamatosan egymás felé fordítjuk a körülményeink és a pillanatnyi érzelmeink alapján” – írta. 

„A békesség, amit az a tudat ad, hogy mindig lesz barátom, mindig magam mellett tudhatom a támogatását, és mindig szeretetet kapok Tőle; még a legmagányosabb pillanatokat is teljessé teszi. A szívem nyugalmat talál abban, hogy tudom, Ő nem olyan mint mi.

Ő nem változik és sosem hagy el engem.

Képessé tesz engem arra, hogy a körülményektől függetlenül elégedett legyek. Egyszerűen csak azért, mert nem kell mindezzel egyedül szembenéznem. Ez. A. Szeretet.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sydney McLaughlin (@sydneymclaughlin16) által megosztott bejegyzés

Az elért eredmények ellenére McLaughlin azt gondolja, sokkal fontosabb, hogy krisztusi életet éljen, minthogy topatlétának hívják. 

„Szeretnék mások életére hatással lenni azzal, hogy a cselekedeteimmel és a kedvességemmel példát élek eléjük” – mondta. „Azon túl, hogy nagyszerű sportolóként ismernek, szeretnék ismert lenni arról, hogy erős hitű és feddhetetlen életű ember vagyok.”

McLaughlin Instagram oldalán azt írja: „Jézus váltott meg.” Ugyanakkor rendszeresen posztol Istenbe vetett hitéről.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sydney McLaughlin (@sydneymclaughlin16) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Sydney Mclaughlin , Tokyo 2020 Augusztus 4, 2021. (Photo by Ina FASSBENDER / AFP)
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás