2021. 08. 01.

Az olimpikon, aki egy katolikus templom plébániáján edzett az olimpiára

Kevin Cordón, olimpikon tollaslabdázó történelmet írhat Tokióban, ugyanis közel került ahhoz, hogy addig soha nem látott érmet vigyen haza Guatemalába. A története mégis azért érdekes, mert szokatlan körülmények között készült az ötkarikás játékokra.

A pályán mutatott erőfeszítések és sikerek mögött a kitartás és az ellenállóképesség együttese áll Kevin Cordón esetében. A koronavírus-járvány ugyanis felborította a férfi életét, miközben a 2020-as olimpiára készült, mert a régió Zacapa-i edzőközpontjából kórházat alakítottak ki.

A 34 éves guatemalai sportoló hajlandó volt bármit megtenni álmai megvalósítása érdekében.

Ekkor szokatlan helyet talált az edzése folytatására: az Assisi Szent Ferenc templom plébániatermét, lakóhelyéhez közel.

hirdetés

„Felhívtam a papot, és elmagyaráztam neki, hogy nem hagyhatom ki az ötkarikás játékokat, de nem tudom, mikor kezdődnek a versenyeim. Nem vetődött fel nehézség az atya csak megkért, hogy segítsek az áramszámlák fizetésében. Ezután a polgármesterrel és a rendőrséggel is közös nevezőre jutottunk és megadták az engedélyt” – nyilatkozta Cordón az ESPN Digital egyik interjújában.

Ezt követően Cordón a helyi tollaslabda szövetség segítségével minden szükséges támogatást megkapott a helyszínen.

„Elhozták nekem a hálót, és azokat a dolgokat, amelyekre mindenképpen szükségem van az edzéshez. Tehát minden felszerelés a fővárosból érkezett, és mi felszereltük őket” – folytatta Cordón.

2020. augusztus 26-án a Guatemalai Nemzeti Tollaslabda Szövetség közzétett egy fotót a sportolóról, ezzel tájékoztatták az embereket, hogy az új helyszín lehetővé tette számára az olimpiai felkészülés folytatását:

„Kevin Cordón tollaslabdázónak két hónapja van arra, hogy legjobb formájában jelenjen meg a 2021-es szezonban, ahol a tervek szerint a tokiói olimpiára kerül sor” – olvasható az akkori bejegyzésben.

Ez az új edzőközpont sokat segített neki, hiszen fizikálisan is és mentálisan is hozzájárult ahhoz, hogy a guatemalai sportoló elérje célját. Cordón egyébként a kontinens legjobb, míg a világ Top50 tollaslabdázója közé tartozik. Augusztus 2-án pedig ha nyer a férfi egyéni bronzmérkőzésen, akkor a hőn áhított érem is meglehet számára!

Forrás: ChurchPop

Ujhelyi Dóra

Borítókép - Fotó: Federación Nacional de Badminton de Guatemala
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás