Szemle

Az olimpikon, aki egy katolikus templom plébániáján edzett az olimpiára

Kevin Cordón, olimpikon tollaslabdázó történelmet írhat Tokióban, ugyanis közel került ahhoz, hogy addig soha nem látott érmet vigyen haza Guatemalába. A története mégis azért érdekes, mert szokatlan körülmények között készült az ötkarikás játékokra.

A pályán mutatott erőfeszítések és sikerek mögött a kitartás és az ellenállóképesség együttese áll Kevin Cordón esetében. A koronavírus-járvány ugyanis felborította a férfi életét, miközben a 2020-as olimpiára készült, mert a régió Zacapa-i edzőközpontjából kórházat alakítottak ki.

A 34 éves guatemalai sportoló hajlandó volt bármit megtenni álmai megvalósítása érdekében.

Ekkor szokatlan helyet talált az edzése folytatására: az Assisi Szent Ferenc templom plébániatermét, lakóhelyéhez közel.

„Felhívtam a papot, és elmagyaráztam neki, hogy nem hagyhatom ki az ötkarikás játékokat, de nem tudom, mikor kezdődnek a versenyeim. Nem vetődött fel nehézség az atya csak megkért, hogy segítsek az áramszámlák fizetésében. Ezután a polgármesterrel és a rendőrséggel is közös nevezőre jutottunk és megadták az engedélyt” – nyilatkozta Cordón az ESPN Digital egyik interjújában.

Ezt követően Cordón a helyi tollaslabda szövetség segítségével minden szükséges támogatást megkapott a helyszínen.

„Elhozták nekem a hálót, és azokat a dolgokat, amelyekre mindenképpen szükségem van az edzéshez. Tehát minden felszerelés a fővárosból érkezett, és mi felszereltük őket” – folytatta Cordón.

2020. augusztus 26-án a Guatemalai Nemzeti Tollaslabda Szövetség közzétett egy fotót a sportolóról, ezzel tájékoztatták az embereket, hogy az új helyszín lehetővé tette számára az olimpiai felkészülés folytatását:

„Kevin Cordón tollaslabdázónak két hónapja van arra, hogy legjobb formájában jelenjen meg a 2021-es szezonban, ahol a tervek szerint a tokiói olimpiára kerül sor” – olvasható az akkori bejegyzésben.

Ez az új edzőközpont sokat segített neki, hiszen fizikálisan is és mentálisan is hozzájárult ahhoz, hogy a guatemalai sportoló elérje célját. Cordón egyébként a kontinens legjobb, míg a világ Top50 tollaslabdázója közé tartozik. Augusztus 2-án pedig ha nyer a férfi egyéni bronzmérkőzésen, akkor a hőn áhított érem is meglehet számára!

Forrás: ChurchPop

Ujhelyi Dóra

Borítókép - Fotó: Federación Nacional de Badminton de Guatemala
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás