2021. 07. 25.

„Szilágyi Áron, az Istentől áldott olimpiai bajnok” – Fabiny Tamás

Mint ismert, szombaton rögtön a tokiói olimpia első napján Szilágyi Áron megszerezte a magyar csapat első aranyérmét, míg ő zsinórban harmadik ötkarikás elsőségét ünnepelte. Fabiny Tamás a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke közösségi oldalán róla írt sorait szemlézzük.

Szilágyi Áron, az Istentől áldott olimpiai bajnok. Csodálatos vívással – London és Rió után – megszakítás nélkül harmadszor lett olimpiai bajnok a magyar kardvívó. Egy interjúban önmagáról mondta ezt: „Istentől áldott ember vagyok!” És hogy ez mennyire nemcsak retorikai fordulat a részéről, azt bizonyítja egy másik vallomása:

„Önmagában a szorgalom és a tehetség nem volna elég, noha mindkettő nagyon-nagyon fontos, szükségem volt arra is, hogy valaki fent vigyázzon rám.”

Ez a sportolói és emberi magatartás lehet a példa mindnyájunknak. Ha valaki ennyire keményen képes megküzdeni a sikerért, ilyen eleganciával tudja hordozni a felelősség terhét, igazán szerényen fogadja a világraszóló diadalt, és belülről jövő őszinte hálával említi meg minden segítőjét, az valóban élő bizonyság arra, amit az apostol ír: „Minden jó adomány és tökéletes ajándék onnan felülről jön, a világosság atyjától jön…” (Jak 1,17).

hirdetés

A Bibliától egyáltalán nem idegen a sport világa. Pál apostol római polgárként – aki ismerhette az antik olimpiákat – természetes módon szól futásról, öklözésről és vívásról is. Megkülönbözteti azonban a hervadó és a hervadhatatlan koszorút (1 Kor 9,24).

Vallomásai alapján úgy tartom, hogy Szilágyi Áron a hervadhatatlan koszorú várományosa is.

A világ messze legjobb kardvívójának köszönhetően most az apostoli igét is hallani vélem: „Vegyétek fel az üdvösség sisakját és a Lélek kardját, amely Isten beszéde” (Ef 6,17).

Forrás: Fabiny Tamás / Facebook

Borítókép - Fotó: MTI / Illyés Tibor
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás