2021. 07. 16.

Katolikus papot is díjaztak az első TikTok Gálán

Komoly elismerést kapott a Fülöp-szigeteki Fiel Pareja atya, ugyanis a katolikus papot is díjazták az első TikTok Gálán. A fiatal atya nem a népszerűségért végzi munkáját a közösségi médiában, hanem azért, hogy így is eljusson Isten szava az emberekhez.

Az első TikTok díjátadót a közösségi média platformjain tartották meg, ahol a díjazottak között volt Youtube-sztár, zenészcsapat, humorista és katolikus pap is. Talán utóbbi lóg ki leginkább a sorból, azonban Fiel Pareja atyától, akit „TikTok atyának” is szoktak hívni nem áll messze a közösségi média világa. Ezt jól mutatja, hogy közel 2 millió követője van az oldalon és videóit több százezren tekintik meg.

A díjátadón a „Rising Star” kategóriában vehetett át elismerést a katolikus pap, aki 2020-ban hozta létre TikTok-fiókját, azonban hamar nőtt követőinek tábora. A videóiban elmélkedések, imák és hitbeli útmutatások egyaránt megtalálhatóak, de különböző kihívásokban is részt vesz. Utóbbi témakörben készítette az egyik videóját, amelynek köszönhetően ismertebb lett. Ez a „Wipe It Down” kihívás volt, amelyben ahányszor letörölte a tükröt, annyiszor láthattuk őt másfajta papi miseruhában.

@fatherfielpareja

Liturgical colors haha. #wipeitdownchallenge #wipe #priest #catholic

hirdetés

♬ original sound – Fielito – Father Fiel Pareja

Bár ez is nagyon népszerű volt, bibliai reflexióit még többen szokták megtekinteni. A videók többségét anyanyelvén készítette a filippínó atya, de sokat tett közzé angolul is, így még szélesebb réteget ér el elmélkedéseivel.

Egy interjúban elmondta, hogy soha nem tervezte, hogy TikTok-fiókot hoz majd létre, mivel nem volt benne biztos, hogy az emberek ugyanolyan pozitívan reagálnak egy papra, mint ők.

„A hazánkban nem szoktunk olyan papokat látni, akik táncolnak, vagy szájjal szinkronizálnak, vagy hasonlókat. Mintha ez tabu vagy nagy bűn lenne. Amit elvárunk egy paptól, hogy prédikál a szószéken vagy szentmisét mond” – nyilatkozta a 30 éves katolikus pap.

A pandémia azonban több időt adott számára, így rövid elmélkedéseket készített az evangéliumokról és a zsoltárokról csak azért, hogy megtaláljon ezekkel pár embert. Azonban néhány videója a milliós nézettséget is elérte.

Bár Pareja atya nagyon népszerű lett a TikTokon, ugyanolyan alázatos maradt. Közösségi médiában végzett munkájáról pedig így nyilatkozott:

„Ezek a videók nem rólam szólnak, hanem azokról az emberekről, akik így kapják meg Isten szavát.”

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: TikTok / FatherFielPareja
Szemle
hirdetés

1 Komment

  • Válasz F 2021. 07. 17. 16:58

    Mao Ce-Tung elvtárs, ha látná, úszna a boldogságban!