2021. 07. 14.

Meg tudod csinálni! – Egy videó az anyaságról, amit minden kismamának látnia kell

Laura Klassen életvédő szervezete, a Choice42 egy sokatmondó animációs videót tett közzé, mellyel az áldott állapotban levő édesanyákat bátorítja.

A videó egy nőt ábrázol, akinek nem tervezett terhessége nyomja a vállát. Magában gondolkozik az abortuszon, miközben a narrátor arra bátorítja, hogy az életet válassza.

„Te nem tervezted ezt. Nem akartad ezt. És most egy döntés előtt állsz. Végy egy mély levegőt. Meg tudod csinálni!” – biztatja az elbeszélő.

A videó megjeleníti, ahogyan a média és a társadalom támadja az anyát. Eközben a narrátor elmagyarázza, hogy miért kell megtartania a babát tekintet nélkül a rá nehezedő társadalmi nyomásra.

„Őszinte leszek veled. A lehetőségek, amelyeket a média és a társadalmunk bemutat neked, nem mind egyenlőek.

hirdetés

A kisbabád szíve már ver. Ez a fogantatás után körülbelül 21 nappal kezdődött.

Most egy másik emberi lényről beszélünk. Nem akármilyen emberről – a te gyerekedről. Bármilyen okból is, de ez a baba neked lett adva. Ki lettél választva, hogy az ő édesanyja légy. Nem számít, hogy mi történik éppen az életedben, képes vagy felemelkedni. Meg tudod csinálni!

Jelenleg valószínűleg az abortuszt fogják javasolni neked, vagy éppen erőltetni a hozzád legközelebb álló emberek.

Azt fogják mondani, hogy ez a legjobb opció. Azt fogják mondani, hogy gondolj a jövődre.

Hogy nem vagy elég idős. Hogy nem vagy elég fiatal. Nem vagy elég tapasztalt. Nincs elég stabil pénzügyi háttered. Nem vagy elég képzett. Lehet, hogy fenyegetnek is. A helyzet az, hogy te már a baba édesanyja vagy. A gyerek már itt van a világban. Él és növekedik benned. Amit a többi ember javasol, az az, hogy öld meg a gyerekedet.

Igen, keményen hangzik, de nem fogok hazudni neked. A baba életéről van szó.

Te vagy az egyetlen, aki meg tudja védeni a gyereket. De nem vagy egyedül. Távolról sem. Harcolj a gyerekedért és kérj segítséget, ha szükség van rá. Segíteni fogunk. Válaszd az életet. Nem fogod megbánni.”

Fordította: Sebestyén Eszter

Borítókép: Choice42, YouTube
Videók
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás