2021. 07. 08.

Majdnem elveszítette a munkáját a hős sofőr, végül kitüntetést kapott

Szép példáját mutatta egy szállítmányozó cég sofőrje, hogy az emberi élet mindennél fontosabb és kötelességünk segíteni embertársainkon. A sofőr ugyanis megállt és segédkezett egy ismeretlen újraélesztésénél, emiatt azonban elkésett a munkájából és majdnem kirúgták, adta hírül az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-oldalán.

Különös igazolásért fordult a Mentőszolgálathoz egy észak-magyarországi sofőr, aki munkáját féltette, miután részt vett egy ember életének megmentésében. Néhány napja ugyanis segítő kezet nyújtott egy ismeretlen újraélesztéséhez és a mentők érkezése után is közel egy órán keresztül segítette a helyszínen lévők munkáját.

A beteget végül stabil állapotban szállították kórházba, a jószándékú segítségnyújtó azonban elkésett a munkájából, ahol a főnöke nem hitte el a “képtelen történetet” mellyel a késést indokolta és kirúgással fenyegette a fiatalembert.

Az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója azonnal az életmentő védelmére kelt, és személyesen kereste fel a munkáltatót. A kért igazolás helyett azonban egy oklevéllel érkezett, melyet a szállítmányozó cég teljes vezetése előtt adott át a hős munkavállalónak, akit ráadásul egy hét soron kívüli szabadsággal jutalmazott egykor kétkedő főnöke.

Az önzetlen segítőnek mi is gratulálunk, a betegnek pedig mielőbbi felépülést kívánunk! 

forrás: Országos Mentőszolgálat

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás