2021. 07. 06.

Keresztény diákokat raboltak el fegyveresek Nigériéban

Banditának tartott fegyveresek keresztény tanulókat raboltak el a Maramara-i Bethel középiskolából, Nigéria Kaduna állam Chikun régiójában – számolt be a Golden News hírportál. Bármennyire borzalmas az eset, sajnos nem egyedi ebben a  térségben.

A GoldenNewsNG értesülései szerint hétfőn reggel hajnali 2 óra körül fegyveresek törtek rá az iskolára, lövöldöztek majd számos diákot elraboltak. Annak ellenére, hogy Kaduna rendőrfőnöke nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni az elrabolt tanulók számát, egy nevének elhallgatását kérő forrás számos diák elrablásáról beszél, amit fegyveresek követtek el; valamint azt is elmondta, hogy négy tanulónak sikerült megszöknie és visszafutnia az iskolába.
“A tanulók elmondása szerint két katonát lelőttek a fegyveresek, de azt nem tudják, hogy csak megsérültek vagy meghaltak,” – mondta a forrás a The Nation-nak.

“Nehéz megmondani az elrabolt tanulók számát. Azok a tanulók, akiknek sikerült elmenekülniük, olyan sokkos állapotban vannak, hogy ők sem tudják megmondani hány társukat rabolták el a banditák.”

Muhammed Jalige segédfelügyelő, a helyi rendőrfőnök szóvivője azt nyilatkozta, hogy a rendőri, katonai és más szervezetek egyesített erőfeszítéseinek köszönhetően

17 elrabolt diákot sikerült kiszabadítaniuk.

“Megerősíthetem az iskola elleni támadás tényét, de a rendőrségi, katonai és egyéb erőkből álló csapatnak sikerült 17 elrabolt diákot kiszabadítania. Nem tudjuk megmondani az elrabolt tanulók számát jelenleg. Amint megbízható adataink lesznek, be fogjuk jelenteni” – mondta Jalige.
A Golden News információi szerint az elrabolt diákok szülei már jelentkeztek a bentlakásos iskolánál, amely egyébként idén januárban ünnepelte fennállásának 30 évfordulóját.

Fordította: Nagy Bettina 

Forrás: Golden News 

Borítókép - Fotó: Golden News
Hírek

Még nem érkezett hozzászólás