2021. 07. 05.

Így randiztok ti – olvasói tippek az első találkára

Egy első randi sosem könnyű, rengeteg izgalom és bizonytalanság előzi meg; még legendásan kínos esetek is előfordulhatnak a nagy idegességben. Mi a legfontosabb tanács, amit az első randira igyekvőnek meg kell fogadni? A 777 olvasóit kérdeztük!

1. „Ne beszélj túl sokat magadról.”

Klasszikus hiba: a saját válaszainkra koncentrálunk, hogy minél inkább lenyűgözzük a másikat, de elfelejtjük: ez a MI első randink, nem csak egyikünké. Ketten vagyunk idegesek, ketten szeretnénk megismerni egymást. Ne essünk bele abba a hibába, hogy automatikusan válaszolgatunk a másik kérdéseire. Kérdezzünk mi is és figyelmesen hallgassunk!

„Illedelmes légy, ne csak magadról beszélj, ne játszd meg magad.”

2. „Légy önmagad”

A legtöbb olvasónk ezt a részletet emelte ki. De miért olyan fontos ez? Sokan annyira félnek az elutasítástól, hogy megpróbálnak a másik kedvére tenni: bólogatnak mindenre, és olyan válaszokat adnak, amelyek biztosan lenyűgözik a másikat. Azonban nincs semmi baj azzal, ha nem értetek mindenben egyet: így kezdődnek az izgalmas beszélgetések. Azt se felejtsd el, hogy ha félsz önmagadat adni, akkor hogyan fog beléd szeretni a másik? 

„Légy önmagad, a legjobb formádban. Sokáig megjátszani magad úgysem tudod.” 

hirdetés

„Legyél önmagad, mert ha másnak adod ki magad, akkor nem abba szeret bele, aki valójában vagy.”

3. „Őszinteség: mint mindig, ez esetben is aduász.”

Ha nem adod önmagadat, nem vagy őszinte a másikhoz, akkor már az első randin rossz irányt vehetnek a dolgok. Nem kell rögtön a legféltettebb titkaidat elárulnod, de nyíltan kommunikálhatod az értékrendedet, így már az elején elkerülitek a tisztázatlan kérdéseket. 

„Tedd fel rögtön az elején a legfontosabb kérdéseket.”

„Legyél kedves, de határozott, ha valami nem fér bele viselkedésben.”

„Bátran kommunikálj.”

„Mindenképp közöld tisztán és érthetően az elveidet, ne árulj zsákbamacskát.”

4. „Nem kell rágörcsölni.”

Igen, könnyű ezt mondani, de ha az ember ideges, akkor azon kevés dolog tud változtatni. Mégis, gondolj bele abba: nem te vagy egyedül ideges; ha nem lesz második randi, akkor sem dől össze a világ; nem kell a jövőn idegeskedni, csak szerezz egy szép estét a másiknak és magadnak. Koncentrálj kevesebbet magadra és többet a másikra: próbáld meg tényleg megismerni! Nem biztos, hogy ő lesz életed párja, éppen ez az izgalmas benne! Egy jó tapasztalattal is gazdagodhatsz, egy érdekes embert ismerhetsz meg, ha így állsz hozzá, kevésbé fogsz izgulni miatta, hiszen a saját válladról veszed le a nyomást. 

„Próbálj meg ne izgulni… tudom, nehéz, de ez hátha segít. Minden rendben lesz!”

„Legyél merész, bátor és kedves 🙂 és mosolyogj!”

„Nem kell mindenáron elvenni, ha nem illetek össze, semmi para!”

„Ne telj el reménnyel, úgy menj oda,mintha egy új ,,haverral” találkoznál.”

„Ne gondold túl, ez csak egy randi, nem feltétlenül a jövendőbeliddel ülsz szemben.”

5. „Adj esélyt egy második randinak is, az első néha az izgalomtól nem olyan jól sül el.” 

Ne ítéld el hamar a másikat! Ha közepes érzéseid vannak, akkor adj még lehetőséget! Te is izgulsz, ő is: a következő találkozó lehet jobb lesz. 🙂

6. „Még ne csókold meg!”

Semmit sem kell elsietni: ne ítélj hamar a másikról és ne engedj neki sokat az első randin. Elvégre nem siettek sehová. A férfiak vadászösztönét hajtja, ha van miért küzdeniük, ugyanakkor ne legyen rajtatok az a hamis nyomás, hogy egy randinak mindenképpen csókkal kell végződnie. Ha most találkoztok először, akkor pedig mindenképpen van pár óvintézkedés, amit érdemes megtenned. Sajnos nem mindenki tisztes szándékkal ismerkedik, így első alkalommal mindenképpen nyilvános helyen randizzatok, és még a lehetőséget se add meg a másiknak arra, hogy leitasson. Persze nem kell mindenkire gyanakodni, de sajnos a sok rossz tapasztalat azt mutatja, hogy néhány óvatossági lépést meg kell tenni. Lehet, hogy a másik nagyon szép dolgokat írt a társkeresőn, de valójában nem ismered…

„Ne fogyasszon alkoholt, ne legyen kihívó öltözékben, csak öveges üdítőt fogyasszon (drog miatt).”

„Ne engedd, hogy hazavigyen. Sosem tudni, hogy milyen a másik.”

 

Ha van saját tipped, amiről itt nem olvastál, akkor oszd meg velünk kommentben!

Borítókép: Anton Estrada | Dreamstime.com
Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás