2021. 07. 01.

Az 5 éves fiú megszakította a homíliát, hogy imákat kérjen beteg keresztapjáért

Ez a kisfiú egyszerű hittel jött a paphoz, és imakérése meghallgatásra talált.

Tavaly május 16-án, a brazil Patrocinio egyik plébániáján az Úr mennybemenetelének szentmiséjén egy 5 éves fiú félbeszakította a homíliát, és imákat kért keresztapjáért, aki a COVID-19 miatt lélegeztetőgépen volt.

Artur Oliveira atya az interneten keresztül élő közvetítéssel ünnepelte a misét, így az érzelmes pillanat meg lett örökítve és széles körben meg is lett osztva.

Valóban, Artur atya a videót elérhetővé tette a közösségi hálón, mert ahogyan az ACI Digital katolikus hírügynökségnek elmondta, reméli, hogy ez inspirálja az embereket.

hirdetés

„Olyanoknak kell lennünk, mint ez a gyermek, aki egyszerűen, bátran, hittel imádkozott.”

Hozzátette, hogy többen, akik látták a videót, azt mondták neki, hogy meghatotta őket, beleértve a fiatalokat is. Egyesek azt mondták: „Milyen kicsi a hitem e fiú hitének nagyságához képest!”

A kis João Miguel „teljes szabadsággal” szakította félbe a papot Artur atya vallomása szerint, akitől közvetlenül ezt kérdezte: „Atyám, imádkoznál a keresztapámért? Intubálva van. ”

A fiú ezt követően elmagyarázta, hogy „Flavio bácsi” elkapta a koronavírust.

A gyöngéd pillanatról szóló Facebook-videót kísérő bejegyzésben (érdemes megnézni akkor is, ha nem beszélsz portugálul, hogy lásd, Artur atya hogyan ül le a kisfiú mellé az oltár lépcsőjére és hogyan imádkozik vele) a pap így kommentálta a történteket:

„Hogy ne tudtam volna figyelembe venni ezt a kérést? Bevallom, hogy belülről azt kérdeztem Istentől: „Uram, ez a gyermek meglepett. Mit kellene most tennem?” Abbahagytam, amiről akkor beszéltem, és leültem oda az oltár lépcsőjére. Elképzeltem, hogy Jézus hallgatja kérését. És tudtam, hogy megteszi! Az emberek, akik ott voltak a gyülekezetben, megtanulták mit jelent a hit.”

Közvetlenül João Miguel kérése előtt a pap homíliájában beszélt Jézus mennybemeneteléről és arról, hogy hiába szállt fel a mennybe, velünk marad:

„Ha nem is érzem őt minden pillanatban, velem van. Még ha nem is látom mindig, Ő velem van.”

Miután imádkozott a fiúval, a pap befejezte homíliáját, mondván: „Szeretnétek ennél gyönyörűbb jelet? Jézus állandóan köztünk van. ”

Ahogyan Artur atya kezelte ezt a helyzetet, Jézus Máté evangéliumában szereplő szavaira emlékeztet: „Hagyjátok csak a gyermekeket, ne akadályozzátok meg őket, hadd jöjjenek hozzám, hisz ilyeneké a mennyek országa!” (Mt 19:14)

Valóban, május 27-én, csütörtökön Artur atya visszatért a Facebookra, hogy megossza a hírt, miszerint João Miguel kérése meghallgatásra került, és így válaszolt:

„Igen, a CSODA megtörtént.”

A pap YouTube-csatornáján közzétett egy videót a történet folytatásaként, amelyet figyelmeztetés előzött meg: „Készítsd elő a zsebkendődet!”, mivel nehéz nem megkönnyezni azt, amikor a fiú keresztapja iránti szeretetét és egyszerű hitét látja az ember.

A 10 perces (portugál) videó alatt a pap interjút készít a fiú anyjával, aki elmondja, hogy egy héten belül a fiú nagybátyja/keresztapja lekerült az asszisztált lélegeztetésről és ráadásul újra beszélt is.

„Miért lett jobban ilyen gyorsan? – kérdezi Artur atya a fiút. „Mivel sokat imádkoztunk, és Isten segített nekünk!” – válaszol João Miguel.

Ki vonhatja kétségbe Jézus gyermekekkel kapcsolatos szavait – miszerint „angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát (Mt 18:10)? A videó ezt követően azt mutatja, hogy „Flavio bácsi” kerekesszékkel távozik a kórházból, és lánya magához öleli, miközben mindkettő örömkönnyeket hullat.

Hallja meg Isten mindenki, a gyermekek és a felnőttek imáit, akik a COVID-19-ben szenvedő szeretteikért imádkoznak, és csatlakozzunk imáinkkal imáikhoz!

Fordította: Fecske Péter

Forrás: Aleteia.org

Borítókép: Facebook
Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás