2021. 06. 30.

A rendszerezett napirend kiegyensúlyozottabbá tesz

Ha azt érzed, hogy nyáron – akár a munkában, akár a sok szabadidőben – szétcsúszik a napod, akkor íme pár hasznos tanács, amellyel rendezettebbé teheted életedet!

A nyári napok még dolgozó felnőttként is különlegesek számomra, hiszen a jó meleg idő a nyaralásra és a kikapcsolódásra emlékeztet. Persze pont a nagy meleg miatt sokszor kihívás is a munka és legszívesebben a vízparton, egy hideg itallal ejtőzne az ember. Azonban természetesen erre nincs lehetőség egész nyáron, hiszen kötelességeink is vannak. Ez főleg igaz, ha már dolgozunk, de ha diákként töltjük a nyári vakációt, akkor sem feltétlenül az a legjobb megoldás, ha elengedjük magunkat és úgy gondoljuk, hogy majd lesz valahogy a napunk.

Mindkét esetben hasznos, ha van napirendünk, ha átgondoljuk előző este vagy a nap elején, hogy milyen feladatok, teendők, kikapcsolódási lehetőségek várnak ránk. Én hajlamos voltam arra, hogy ha nem rendszereztem a teendőimet, akkor kicsit szétcsúszott a napom és valamire biztos nem maradt időm. Amióta viszont összeírom, hogy miket kellene elvégeznem, azóta sokkal jobb százalékban sikerül ezeket a feladatokat teljesítenem.

hirdetés

A rendszeresség része az is, hogy időt szorítunk Istennek a napjainkban. A nyári vakáció alatt különösen nem jöhetünk azzal az indokkal, hogy nincs Rá időnk.

Ezért össze is köthetjük napunk megtervezését az imával. Nincs is annál jobb, ha az Ő áldását kérjük teendőinkre, és azt, hogy vezessen bennünket napunk során.

Ehhez nincs szükségünk másra, mint pár szabad percre, hogy kicsit elcsendesedjünk, egy papírra és tollra, hogy felírjuk napirendünket, amelyet a modern világban természetesen a telefonunkba is feljegyezhetünk. Így ahogy haladunk előre, úgy tudjuk kipipálni az elvégzett dolgokat, és este jobb esetben elégedetten tekinthetünk majd vissza hálaadó imánkban, hogy milyen sikeres napot zártunk az Ő vezetésével.

Ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy ha elmerülünk a munkában, vagy épp a semmittevésben, Ő segíteni fog nekünk, hogy értelmesen és sikeresen töltsük napunkat. Ha pedig sikerül rendszert vinni az életünkbe Isten vezetésével, akkor sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk.

Hortobágyi Tibor

Borítókép - Fotó: Rawpixelimages | Dreamstime.com
#csakegygondolat Hortobágyi Tibor
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás