2021. 06. 28.

Plébánossá nevezték ki Bese Gergő atyát

Augusztus elsejével Tass, Dunavecse és Szalkszentmárton plébánosává nevezte ki Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek Bese Gergő atyát, aki az elmúlt évben Jánoshalmán káplánként szolgált. 

Először szolgálhat plébánosként Bese Gergő atya, a 777 csapatának egyik alapító tagja. A kalocsa-kecskeméti egyházmegyébe tavaly visszatérő atya az előző évben Jánoshalmán szolgált káplánként, most majdnem száz kilométerrel arrébb költözik – egészen közel Pest megyéhez. 

hirdetés

“Tavaly hat év távollét után tértem vissza az egyházmegyébe. Nagyon hálás vagyok Menyhárt Sándor atyának, hogy befogadott és elviselt. Nem volt könnyű megszokni a vidéki plébániai élet mindennapjait, különösen ilyen nehéz pandémiás időben, de a hívek kedvessége és szeretete enyhítette azok hiányát, akiket magam mögött hagytam Pannonhalmán vagy Budaörsön. A feladatok is sokrétűek voltak, betegellátások, temetések, hitoktatás állami iskolában és egyháziban, családlátogatások, felkészítések: első gyónásra, házasságkötésre. Elmondhatom, hogy nem volt idő a semmittevésre, mindig volt mire készülni. Sajnos a koronavírus harmadik hulláma nagy erővel csapott le közösségeinkbe is. Január és április között sokszor embert próbáló lelki kihívásnak kellett eleget tenni a gyászolók vigasztalásában, a betegekért való folytonos imádságban. Az idő viszont nagyon gyorsan eltelt, és elérkeztünk június végéhez a diszpozíciók idejéhez. Dunavecse, Szalkszentmárton és Tass településen még soha nem jártam, nem ismerek senkit arrafelé, de nagy álmokkal, elképzelésekkel és persze lendülettel készülök az új állomáshelyeim elfoglalására. Persze számtalan kérdés és aggodalom is van bennem, de igyekszem felkészülten megérkezni a Duna-parti településekre.

“Elsősorban az lesz szokatlan, hogy egyedül leszek, augusztustól önállóan kell döntéseket meghoznom. Ez lesz a legnagyobb változás a papságom eddigi nyolc éve alatt. Egy meglévő struktúrába érkezem, az ad némi hátteret, de alakítani, formálni, tartalommal megtölteni már az én feladatom. Szeretnék jó pásztora lenni a rám bízottaknak, szeretném, ha befogadnának és elfogadnának. Ehhez kérem Isten áldását és az olvasók imádságát!

Gergő atya plébánosi kinevezése nem befolyásolja a 777-nél lévő szolgálatát.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás