2021. 06. 24.

,,Újjá kellett születnem” – felrobbant az internet a korábban homoszexuális lány posztjától

„Sokan azzal mentegetik a bűneiket, hogy azt mondják: így születtem. Azonban éppen ezért mondja Jézus, hogy újjá kell születnünk.” Írta Facebook-oldalán a korábban homoszexuális életet élő Allison Nunley. A fiatal lány őszinte tanúságtételét majdnem negyvenezren osztották már meg. 

Évekig homoszexuálisként éltem.

Jártam a Pride felvonulásokra.

Olyan dolgokat mondtam, mint „Ilyennek születtem”, „Isten a szeretet”, „Ő ismeri a szívemet” és „Ki vagy te, hogy ítélkezz?”

Férfiruhákat hordtam.

hirdetés

Naponta füveztem.

Úgy ittam, hogy nem érdekelt, ha lerészegedem.

Vágyakoztam.

Loptam.

Hazudtam.

stb, stb, stb…

 

Mindezt úgy, hogy hittem Isten létezésében, bár úgy viselkedtem, mintha én lennék a saját Istenem.

 

Büszke voltam.

Mérges voltam.

Önző voltam.

Kapzsi voltam.

Be voltam csapva.

Elveszett voltam.

Remény nélkül éltem.

Szükségem volt egy szabadítóra…

Öt évvel ezelőtt Isten összetört, a saját javamra és az Ő dicsőségére. A Szentlélek megbökte a lelkiismeretemet és az 1 Korinthus 6:9-11-et használta ehhez, hogy végleg meggyőzzön engem a bűneimről. Majd megragadott engem és többé már nem futottam előle. Szerettem a bűneimet és sosem választottam volna Őt… de Ő engem választott (Jn 15:16). A térdeimre estem, egy olyan éjszakán, amit sosem fogok elfelejteni.

Felnyitotta a szememet a bűnösségemre, megmutatta nekem Jézust, a kereszt jelentését… mintha rajta keresztül láttam volna magamat.

Az én véremnek kellett volna hullania.

Megérdemeltem a haragot, amit Ő helyettem szenvedett el. EZ a valódi SZERETET (Róma 5:8)!

Igazi bűnbánatot ajándékozott nekem és hitet azon az estén.

Még mindig lenyűgöz, hogyan tud lenézni egy ilyen bűnös emberre és annyira szeretni, hogy olyan drasztikusan átformálja a szívemet, hogy az Ő akarata után vágyakozzak a sajátom helyett (Gal 2:20). Hogy ingyen adta a kegyelem ajándékát, és ennek az életnek az újszerűsége valóban megalázó és ez mind az Ő dicsőségére van!!!

Bár még mindig vétkezem és naponta elesem, az Ő kegyelme bőséges és szüntelenül munkálkodik bennem. Most már bátran elmehetek a kegyelem trónjához az élet minden napi szükséglete, problémája, próbája és küzdelme miatt. Van reményem, békém, örömöm és igazi identitásom Krisztusban. Hála Istennek! Mindenben dicsőíteni akarom Őt, Ő pedig minden nap egyre inkább a Fiához hasonlóvá formál. 

Imádkozom, hogy ugyanezt tegye nemcsak az LMBTQ + közösségben élőkkel, hanem mindazokkal, akik soha nem ízlelték a kegyelmét. NE hagyd magad megtéveszteni! Fordulj el a hamis bálványok, a röpke örömök elől és imádd a megfeszített Krisztust, aki minden dicséretre és dicsőségre méltó!

 

Mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. (Róma 3:23)

 

Borítókép: Unsplash
Nagyvilág
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás