2021. 06. 24.

Egy Down-szindrómás nő kézzel lemásolta az egész Bibliát

A feladat óriási türelmet és rugalmasságot igényelt több, mint 9 évig.

2012 januárjában Caroline Campbell úgy döntött, hogy egy hatalmas feladatot állít maga elé: valójában ez egy olyan kihívás volt, amelytől az emberek többsége elzárkózna. A most 28 éves nő úgy döntött, hogy kézzel lemásolja az egész Bibliát. Bár maga a feladat inspiráló, ami még lenyűgözőbbé teszi, az az, hogy Campbell Down-szindrómával él.

A nő végül június hatodikán tette le a tollat: 10 493 oldalt töltött meg Isten Szavával.

Campbell az 1973-as új angol fordítású Szentírást másolta le, amely 782 815 szót tartalmaz. A feladat teljesítése közben a nő szokásos mindennapi tevékenységeit is ellátta, beleértve az étteremben való munkáját, az idősek otthonában való önkénteskedést, a varrást és a zongorázást.

hirdetés

A szokatlan kihívást a nő lelkésze, Carl Broggi ihlette. A projekt befejezésének nagy napját úgy ünnepelték, hogy az egész gyülekezet június 6-án összegyűlt a Port Royal-i templomban, hogy megnézzék, hogyan másolja ki Campbell a Biblia utolsó oldalát.

Az inspiráló projekt a nő óriási akaraterejét bizonyítja, mivel sosem adta fel, szülei számára pedig megmutathatta, hogy mire is képes igazán.

Ez a kihívás kihangsúlyozza adottságait és nem a fogyatékosságát helyezi előtérbe. Miközben a Bibliát másolta, bebizonyította, mennyire fegyelmes, érezhette az írás örömét és bemutatta a Down-szindrómás vagy más fogyatékossággal élő személyek képességeit, ami inspirációt jelenthetnek bárki számára” – nyilatkozták szülei.

Campbell édesanyja és édesapja azt tervezik, hogy egy nagy könyvben összefoglalják lányuk csodálatos írásait. Bár a nő még nem tudja, hogy mi lesz a következő projektje, a kilencéves kihívás nyilvánvalóan csak örömöt hozott Campbellnek, és reméli, hogy ez másokat is ösztönözhet arra, hogy kövessék a példáját.

Ujhelyi Dóra

Forrás: Aleteia

Borítókép - Fotó: 7191052k | Dreamstime.com
Szemle
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás