2021. 06. 22.

Igék, amik felüdítik a lelkedet

Ebben a rekkenő nyári hőségben ne csak a szomjunkat oltsuk, a lelki szükségleteinről se feledkezzünk meg. Íme néhány ige a Bibliából, melyek a ti kedveteket is meghozzák a további olvasáshoz!

„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Példa 11:25)

„Örvendezve fogtok vizet meríteni a szabadulás forrásából.” (Ézs. 12:3)

„Mint amikor eső hull a rétre, és zápor áztatja a földet: úgy virágozzék napjaiban az igazság, és legyen nagy békesség, amíg meg nem szűnik a hold.” (Zsolt. 72:6-7)

„Ha megtelik szívem aggodalommal, vigasztalásod felüdíti lelkemet.” (Zsolt 94:19)

hirdetés

„Lelkemet felüdíti, igaz ösvényen vezet az ő nevéért.” (Zsolt 23:3)

„Az Úr szeme van azokon, akik őt félik, hiszen ő hatalmas oltalmazó, szilárd erősség, menedék a forróság, árnyék a déli hő ellen” (Sir 34:19)

„Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.” (Ézs 43:2)

„De áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az Úr a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit. Nincs mitől félnie, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sem kell aggódnia, szüntelenül termi gyümölcsét.” (Jer 17:7-8)

„De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne” (Jn 4:14)

 

Borítókép: Unsplash
Ige
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás